Kalpazanlara darbe

Kalpazanlara darbe
İSTANBUL İl Jandarma Komutanlığı ekipleri resmi belgede sahtecilik ve sahte çek imal etmek suçlarından uzun süredir haklarında arama kararı bulunan kalpazanlara yönelik operasyon düzenledi.
 Yapılan operasyonda aralarında diploma, ustalık belgesi, ehliyet, çipli kimlik kartları, pasaport, sahte mühürler, banka çeklerinin de bulunduğu binlerce sahte belge ele geçirildi. Operasyon kapsamında yakalanan grup üyesi 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Uyarıda bulundular

Vatandaşların bu tarz dolandırıcılık olaylarına maruz kalmaması için önemli uyarılarda bulunan Jandarma; çeki alan vatandaşın ait olduğu banka ile irtibata geçerek çekin orijinal olup olmadığının kontrol ettirmeleri, çeklerin üzerinde bulunan QR (Quick Response) kodlarını cep telefonlarına yüklenen bazı programlardan kontrol etmeleri ya da faktoring şirketlerinden çeklerini teyit ettirmeleri tavsiyelerinde bulundu. Jandarma, dolandırıcıların zaman zaman düşük banknotlar (10, 20 ya da 50 TL) kullanarak dolandırma yoluna gittiklerini, bunlardan da vatandaşın korunabilmesi için; söz konusu banknotları, bankamatiklerden kendi hesaplarına yatırmak suretiyle kontrolünü yapabileceklerini, eğer banknot sahte ise bankamatik bu banknotları kabul etmeyeceğinden sahte olduğunun kolaylıkla anlaşılabileceğini ifade etti. Operasyonla ilgili yakalanan 3 kişi tutuklanarak cezaevine götürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.