Avcılar İmamoğlu'na destek sözü verdi

Avcılar İmamoğlu'na destek sözü verdi
Avcılar’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın yüzüncü yılı, binlerce kişinin katıldığı fener alayıyla coşkulu şekilde kutlandı. Kutlama töreninde konuşan Belediye Başkanı Turan Hançerli, 23 Haziran'daki İBB başkanlığı seçimini anıms
Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli öncülüğünde düzenlenen fener alayına binlerce Avcılarlı katıldı. Belediye meydanından başlayan yürüyüş, marşlar ve sloganlar eşliğinde devam ederek Atatürk Evi önünde son buldu. Burada yaptığı konuşmayla Avcılar halkına seslenen Başkan Hançerli, “19 Mayıs tüm yurtta kutlandı ve kutlanmaya devam ediyor. Daha düne kadar Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını anmayanlar artık inanıyoruz ki, bundan sonra O’nu anacaklar ve anlayacaklar” dedi.

Cumhuriyet bizlerle yaşayacak

Cumhuriyeti her daim yaşatacaklarını belirten Hançerli, “Gazi, Samsun’a doğru yola çıkarken ülke işgal altında, ordular dağıtılmış. Samsun’a doğru yola çıktığında, bir kişiden ya da kişilerden iktidarı alıp, bunu millete vermenin, halka vermenin zamanının geldiğini kafasına koymuş bir lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Bununla beraber düşmanları da yurttan kovacağını, göndereceğini ve bunu da milletle, halkla, Anadolu’yla birlikte başaracağını bilen bir lider. Kurtuluş mücadelesi 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla başlamıştı ve o mücadele Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasıyla sonuçlandı. Bu cumhuriyet o zor şartlarda kuruldu. Peki, bugün bu Cumhuriyet ilelebet bizlerle yaşayacak değil mi? Atamızın izinden ayrılmazsak, demokrasinin peşinden ayrılmazsak, Cumhuriyetten, Atatürk’ün Cumhuriyet ilkelerinden kopmazsak bu ülke, bu Cumhuriyet daha da güçlenerek ilelebet yaşayacaktır. Hepinizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Nice bayramlar diliyorum, inanın her şey çok güzel olacak” diye konuştu.

İmamoğlu'nu savunacağız

İçinde bulunduğumuz Ramazan ayına ve İstanbul seçimlerinin yenilenmesine de değinen Hançerli, “Ramazan, bolluk, bereket, kardeşlik, hak yememe, kul hakkı yememe ayı. Dinimizde affedilmeyecek, affedilemeyecek kusurlardan biri kul hakkı yemek. Ve geçtiğimiz Mart ayında bu şehirde bir seçim yapıldı. O seçimde her zarfta 4 oy vardı. 4 oydan 3 tanesi geçerli 1 tanesi geçersiz sayıldı. Bu bayram gününde, bu kutsal günde hep birlikte söz verelim. Hakkı yenen, mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu’nun hakkını 23 Haziran’da teslim edecek miyiz? Söz mü?” diyerek Avcılar halkına seslendi. Hançerli’yi dinleyen halk hep bir ağızdan 23 Haziran için İmamoğlu’na destek sözü verdi.

Her şey çok güzel olacak

Hançerli konuşmasını, “Hepinizi sevgiyle, saygıyla, hürmetle selamlıyorum. Çok güzelsiniz. Sizlerle yoldaş olmak sizlerle dost olmak sizlerle aynı yolu yürümek benim için onurdur’’ diyerek sonlandırdı. Etkinlik fener alayına katılan yurttaşların ‘’herşey çok güzel olacak’’ sloganları eşliğinde son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.