Gerçek sevda engel tanımaz

Gerçek sevda engel tanımaz
Avcılar Belediyesi’nin Dünya Engelliler Haftası kapsamında düzenlediği etkinlikler sürüyor. Avcılar Belediye Konservatuvarı Tiyatro Eğitmeni Turgay Yıldız tarafından yazılıp yönetilen ‘engelsizsevda.com’ adlı tiyatro oyunu, Avcılar Belediye Konservatuvarı
Avcılar halkının yoğun ilgi gösterdiği oyunda, iki yakın arkadaşın geçirdikleri kazalar sonucu engelli kalmaları ve sonrasında bir tiyatro oyunu yazmalarıyla birlikte başlarından geçen olaylar konu ediliyor. 2 yakın arkadaşın yazdığı oyun üzerinden, hem engellilerin toplumda daha aktif rol alması, hem de sevginin, aşkın engel tanımaması duygu dolu bir dille aktarılıyor. ‘engelsizsevda.com’, bir aşk hikayesi üzerine kurgulansa da özünde herkesin bir gün engelli olabileceği ve bunun dünyanın sonu olmadığı, her zaman umudun var olduğu mesajlarını içeren bir oyun olarak Avcılar halkının beğenisini topladı.


Pozitif ayrımcılık politikası

Oyunu Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ile birlikte izleyen Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, oyun bitiminde sahneye çıkarak Avcılar Belediye Konservatuvarı Tiyatro bölümü öğrencilerini tebrik edip çiçek verdi. Turan Hançerli, “Gerçek sevda engel tanımaz. Her insan kendi şansını yaratır” diyerek oyunda emeği geçen herkese teşekkür etti. Hançerli, “Avcılar’da engelli yurttaşlarımızın tüm yaşam alanlarında karşılaşmış oldukları eşitsizliğe ve ayrımcılığa karşı fırsat eşitliği ve pozitif ayrımcılık politikasıyla yaklaşacağız” diye konuştu.


Engellilik bir son değildir

Engelsizsevda.com, hepimizin başına doğuştan ya da sonradan gelebilecek bir hikayenin resmedilmesidir. İçinde umut da barındıran, bir aşk öyküsünün üzerinde yürüyen ama arka planda başka engellerin de ele alındığı bir oyundur” diyen oyunun yazarı ve yönetmeni Turgay Yıldız, “Çünkü insanlar başına gelmediği sürece anlamıyorlar. Biz onun anlaşılması için böyle bir oyun koyduk. Bu bizim başımıza da gelebilir. Kaldı ki gelse bile bu bir son değildir” şeklinde konuştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.