Beylikdüzü'nde 19 Mayıs coşkusu

Beylikdüzü'nde 19 Mayıs coşkusu
Beylikdüzü Belediyesi 100. Yılında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı dopdolu etkinliklerle kutladı.
Beylikdüzü Belediyesi 100. Yılında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı dopdolu etkinliklerle kutladı. Çeşitli etkinlikler gün boyu Yaşam Vadisi’nde sürerken akşam saatlerinde ellerinde meşale ve bayraklarla metrelerce uzunlukta bir kortej oluşturan vatandaşlar, günü Yaşam Vadisi Sahnesi’nde Eda Baba konseriyle noktaladı.

Yaşam Vadisi’nin 2.yaşını da Beylikdüzü gençleriyle pasta keserek kutlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, gençlerin Türkiye’yi daha iyi bir noktaya taşıyacağına dair olan inancını belirterek 19 Mayıs’ı en içten dilekleriyle kutladı.

Beylikdüzü Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tüm coşkusuyla kutladı. Sabah saatlerinde Yaşam Vadisi Çanakkale Zafer Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma ve Beylikdüzü Kaymakamlığı’nın resmi kutlama töreniyle başlayan 19 Mayıs kutlamaları, Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği çeşitli etkinliklerle geç saatlere kadar devam etti.

KÜLTÜRSEM kursiyerlerinin Kep Atma Töreni ile başlayan etkinlikler, Yaşam Vadisi Çanakkale Zafer Meydanı Atatürk Anıtı önünde, 100. Yıl Atabarı gösterisiyle renkli görüntülere sahne olurken Yaşam Vadisi Çanakkale Zafer Meydanı’ndan start alan 100.Yıl Gençlik Yürüyüşü, Yaşam Vadisi Sahnesi’nde Eda Baba Konseri ile son buldu.

Coşkulu kalabalık metrelerce uzunluktaki bayrakla yürüdü
Kutlamaların gün boyu sürdüğü Beylikdüzü’nde, akşam Yaşam Vadisi 1. Etap Zafer Meydanı’nda binlerce vatandaş 100. Yıl Gençlik Yürüyüşü için bir araya geldi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık; eşi Zehra Çalık ve oğlu Murathan Çalık ile kortejin en başında yer alırken beraberindeki coşkulu kalabalık Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası eşliğinde bayrak ve meşalelerle bir ağızdan şarkılar söyleyerek yürüyüşü Yaşam Vadisi Sahnesi’nde noktaladı. Yürüyüşün ardından Yaşam Vadisi’nin 2. Yaşı pasta kesilerek kutlanırken genç şarkıcı Eda Baba şarkılarıyla Vadiye renk kattı. Sanatçıya çiçek ve plaket takdimini yapan Başkan Çalık, katılımlarından dolayı teşekkürlerini iletti.

“19 Mayıs 1919 Ruhunu Bu İlçede Her Daim Hissettireceğiz”
Konuşmasında milli mücadele ile kazanılan bağımsızlığın herkes tarafından iyi bilinmesi ve daima hatırlanmasının hayati önem taşıdığına dikkat çeken Başkan Çalık, “Atatürk en büyük eserim dediği tam bağımsız, demokratik, laik hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk gençliğine emanet etmiştir. Türk gençliği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Atatürk’ün emaneti sahip çıkacaktır. Onun gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmak için var gücümüzle çalışacağız. Daima birlik ve beraberlik içerisinde vatanına, milletine bağlı, iyi eğitim almış, dünyayla yarışan Türk genci ülkemizi en iyi noktaya çıkaracaktır. 100 yıl önce bu ülke için çok büyük adımlar atan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum. Bu topraklarda demokrasi mücadelesi hiçbir zaman bitmeyecek” dedi. Gençlere güveninin tam olduğunu kaydeden Çalık, “Gençlerimizin bizden alacakları emaneti daha iyi bir noktaya taşıyacaklarını biliyorum. Her şeyin daha güzel olacağı günler çok yakındır. Beylikdüzü’nde yakmış olduğumuz ateş İstanbul’u aydınlatacak. Herkesin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutluyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.