BİZ İSTANBUL'A NEFES OLACAĞIZ

BİZ İSTANBUL'A NEFES OLACAĞIZ
Beylikdüzü 6.Barış ve Sevgi Buluşmaları'nda konuşan Belediye Başzkanı Mehmet Murat Çalık, “Beylikdüzü İstanbul’un nefesi olma iddiasıyla yola çıktı. Nefes yaşamın kaynağıdır, onun için biz İstanbul’a her konuda nefes olacağız” dedi
Beylikdüzü Belediyesi tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen Barış ve Sevgi Buluşmaları Beylikdüzü halkı ve komşu ilçelerin yoğun katılımıyla dolu dizgin devam ediyor. Festival havasında geçen buluşmaların 9. gününde de Sahaf Söyleşileri ve Çardak Altı Sohbetleri ile edebiyat, sanat ve siyaset dünyasının ünlü isimleri vatandaşlarla bir araya geldi. Kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiği Listeli Kitap Mezatı’nın ardından, Ümit Nar moderatörlüğünde başlayan Sahaf Söyleşileri’nin konuğu ise özellikle genç kuşağın ilgiyle takip ettiği, Araştırmacı Yazar Emrah Safa Gürkan oldu. Kitaplarını akademik ama eğlenceli bir dille yazdığını belirten Gürkan’ın Türkiye’de okuma oranının düşük olduğunu vurguladığı konuşması izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi. “Sultanların Arşivleri: Avrupa Arşivlerinde Geçmişi Aramak” konulu söyleşinin ardından, Beylikdüzü Belediyesi 2. Başkan Vekili Müslüm Akülker Gürkan’a çiçek ve plaket takdiminde bulundu.

Daima umut daima vardır

Yekta Kopan moderatörlüğünde düzenlenen ve bu yıl ki teması “Umut” olan Çardak Altı Sohbetleri’nde ise “Umut ve Psikololoji, Sosyoloji, Felsefe” konuları ele alındı. Gazeteci Sedef Kabaş ve Emin Çapa ile Prof. Dr. Bengi Semerci’nin katıldığı söyleşide konukların ortak düşüncesi ‘Nefes aldığımız sürece daima umut daima vardır’ oldu. Söyleşi sonunda çardak altı sakinlerinin sorularını yanıtlayan alanında uzman isimler; deneyim bilgi ve birikimlerini izleyicilerle paylaştı. Programın finalinde konuklara çiçek ve plaket takdiminde bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık; “Umutlarımızın yeşermesine katkı sunduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Beylikdüzü İstanbul’un nefesi olma iddiasıyla yola çıktı. Nefes yaşamın kaynağıdır, onun için biz İstanbul’a her konuda nefes olacağız” şeklinde konuştu.


Gökhan Tepe rüzgârı esti

Söyleşilerin ardından sahnede yerini alan Türk Pop Müziği’nin başarılı isimlerinden Gökhan Tepe, en sevilen şarkılarını Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamında Beylikdüzü halkı için seslendirdi. Muhteşem şarkıları ve enerjisiyle müzikseverleri kendine hayran bırakan Tepe’ye konser sonunda Başkan Çalık adına çiçek ve plaket takdimini gerçekleştiren Beylikdüzü Belediyesi Meclis Üyesi Fatih Keleş sanatçıya teşekkürlerini iletti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.