Fidanlar Atatürk için dikildi

Fidanlar Atatürk için dikildi
Beylikdüzü Belediyesi, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 81. yıldönümünde, ilçede gün boyu gerçekleştirdiği çeşitli etkinliklerle andı. Yaşam Vadisi 3. Etapta Atatürk Ormanı oluşturularak 320 ağaç toprakla buluşturuldu
Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81. yıldönümünde Beylikdüzü Belediyesi tarafından ilçede gün boyu gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle anıldı. Yaşam Vadisi Çanakkale Zafer Meydanı ve Atatürk Anıtı’nda Çelenk Koyma Töreni ile başlayan ve 7’den 70’e oldukça yoğun bir katılımın gösterildiği Atatürk’ü Anma Programı, aynı alanda düzenlenen Açık Hava Atatürk Fotoğrafları Sergisi ile devam etti. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Beylikdüzü Şubesi işbirliğiyle düzenlenen Model Ata ResimSergisi ise Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi (BAKSM) Galeri Bedri Rahmi B salonunda sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 15 Kasım tarihine kadar açık olacak serginin açılışına; Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, ADD İstanbul İl Başkanı İlhan Gülek, ADD Beylikdüzü Şube Başkanı Ulviye Seçkin, ilçe protokolü, sanatçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Matem değil şükür günü

Açılışta yaptığı konuşmasına, “Bizlere demokratik Cumhuriyetimizi armağan eden kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün 81’inci yıl dönümünde, onu şükran ve rahmetle anıyoruz.” diyerek başlayan Mehmet Murat Çalık; “Elbette hüzünlüyüz, elbette özlem doluyuz. Ama bugün matem günü değil, ışığının aydınlattığı yolda izinden yürüyebileceğimiz Büyük Atatürk gibi bir lidere sahip olduğumuz için şükretme günüdür.” ifadelerini kullandı. Konuşmasının devamında sergide emeği geçen tüm sanatçılara ve ADD’ye teşekkür eden Çalık; “Beylikdüzü her zaman için farklılıklarıyla iddiasını ortaya koyan ve farklı işlerle anılan bir kent oldu. Biz sanatla iç içe yaşayan ve sanatın değer gördüğü bir ilçede yaşıyoruz. Bu tür etkinlikler Beylikdüzü’ne çok yakışıyor. Tüm komşularımızı sergimizi ziyaret etmeye davet ediyorum.” dedi. Atatürk’ü kültür, sanat, akıl ve bilimle anmak istediklerini belirten İlhan Gülek’in de günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarının ardından Çalık açılış kurdelesini keserek, Ulviye Seçkin’e çiçek ve plaket takdiminde bulundu.

Bu ağaçlar hepimizindir

Beylikdüzü Belediyesi anma programı kapsamında ayrıca, Yaşam Vadisi 3. Etapta “Atatürk Ormanı” oluşturarak 320 ağacı toprakla buluşturdu. Ağaç dikim etkinliğine katılan Başkan Çalık; “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü bir doğa etkinliğiyle anmanın çok anlamlı olacağını düşündük. Zira Atatürk, doğaya olan sevgisiyle nam salmış, bu topraklara hayat vermeyi kendine görev edinmiş, tarım ve ormancılığın geliştirilmesi için de hayatı boyunca çaba göstermiş bir liderdir. Dilerim, ileride çocuklarımızla birlikte Atatürk Ormanımızdaki bu ağaçların gölgesinde nefes alırken Atamızı yine ve yeniden minnetle anarız. Bizler hep birlikte, Beylikdüzü’nü İstanbul’un nefesi yapmak için bu yola çıktık. Bu yüzden, Atamızın anısına diktiğimiz bu ağaçlar hepimizindir. Onları ihmal etmeyelim, onlara gözümüz gibi bakalım. Sevgimizi onlardan hiç eksik etmeyelim. Büyük Önderimiz gibi, biz de onlarla anılar biriktirelim.” şeklinde konuştu ve vatandaşlarla birlite ağaçlara ilk can suyunu verdi.

Lokma ikram edildi

İlçe genelinde gerçekleşen Atatürk’ü anma programı, Fatih Sultan Mehmet Camii’nde ve Gürpınar Cem Evi’nde Beylikdüzü Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için mevlit programı ve lokma ikramı ile devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.