Marmara Park'a davetlisiniz

Marmara Park'a davetlisiniz
Düzenlediği etkinliklerle misafirlerine keyifli anlar yaşatan Marmara Park, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle 100 Yıl Sonra Yeniden Kurtuluşa Yolculuk Sergisi’ne ev sahipliği yapacak.
11-17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek sergiyle, Marmara Park ziyaretçileri, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919'ın 100. yıldönümünde, Kurtuluş Savaşı'nın zor günlerini ve “Kurtuluşa Yolculuk” da yaşananlara tanık edecek.

100 Yıl Sonra Yeniden Kurtuluşa Yolculuk Sergisi’nde, koleksiyoner Onur Akmanlar’ın arşivinde yer alan Cemal Dündar’ın çizimiyle “Bandırma vapurunda Atatürk”, Mustafa Kemal’in işgal yıllarında çıkarmış olduğu “Minber Gazetesi” orijinali, Şeyhülislam’a gönderilmiş tebrik telgrafı, Enver Paşa, Cemal Paşa ve Talat Paşa imzalı belgeler, Malta’dan gelenler için verilen nutkun orijinal evrakları görülebilecek. Ayrıca milli mücadelemize 100 yıl sonra yeniden şahitlik eden orijinal evraklar, Malta’dan yazılan onlarca orijinal mektup ve resimler, posta kartları, daha önce hiç görülmemiş, dönemin orijinal gazete ve dergileri, mübadele evrakları da sergilenecek eserler arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.