Sanal gerçekliğin kapıları açıldı

Sanal gerçekliğin kapıları açıldı
Sanal gerçeklik dünyasının kapıları, iş ya da günlük stresten uzaklaşmak isteyen her yaştaki insan için Beylikdüzü’nde açıldı. Sosyal farkındalık uyandırmak için engelli vatandaşların ihtiyaçlarının da dikkate alınarak yapıldığı VR Game Beylikdüzü Oyun ve
Beylikdüzü Beyaz Center AVM’de yapılan açılışa; Beylikdüzü Belediye Başkanvekili, Müslüm Akülker, Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu, Beylikdüzü Belediye Eski Başkanı Vehbi Orakçı, Bilgi İşlem Müdürü Naim Demirci, Damga Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mert, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanvekili, Müslüm Akülker, "Bölgemizde, her yaşa hitap edecek nitelikte böyle mekânların faaliyete geçmesi bizim için de çok mutluluk verici. Oyun ve teknolojinin bir arada olduğu, ailelerin birlikte keyifli zaman geçirebilecekleri özellikle, engelli vatandaşların ihtiyaçlarının da dikkate alınarak yapıldığı sosyal mekânlarımızın ve böyle teşebbüslerin artmasını diliyorum" dedi.

Fiyatlar uygun

Beylikdüzü’nde, 350 metrekare alan üzerinde; 4 adet VR Sanal Gerçeklik ve 20 adet Playstation özel loca alanları bulunan oyun ve kafe salonunda sanal gerçeklik gözlüklerini takan kullanıcılar özgür hissetmenin tadını yaşadılar. Sanal gerçeklik ve playstation oyunları alanında faaliyet gösteren oyun ve eğlence salonu; ders, okul, iş ya da günlük streslerden uzaklaşarak her yaştaki insanın deşarj olabileceği, uygun fiyat seçenekleri sunuyor. VR Game Beylikdüzü, konsept olarak Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyor.





Engellilere özel uygulama

Günlük yaşamın zorluklarıyla mücadele eden özellikle eğlence anlamında yaşam alanları sınırlı olan engelli vatandaşlara da hitap edebilecek nitelikte olan; HTC Vive PRO gibi son teknolojinin kullanıldığı oyun salonunda, kullanıcılar oynadıkları oyunda başrol olmanın keyfini yaşayacak. Sanal gerçeklik gözlükleri oyuncuların hem keşfedip hem de etkileşime geçebileceği üç boyutlu bir ortam sunuyor. Ekranlar yoluyla edinilen görsel, işitsel hatta dokunsal algılarla kullanıcılar sanal dünyanın içine girerek o anı yaşama şansını yakalıyor. Ücretsiz otopark, kolay ve engelsiz ulaşım, engelli park alanı bulunan ve engellilere yönelik özel indirimlerin yapıldığı mekanda; nezih kafe alanı, bilardo, langırt, okey vb. salon oyunları da bulunuyor.

Hızlı tren bile var

Sanal gerçeklik alanında son teknolojik ürünlerin kullanıldığı oyun salonunda bulunan oyuncular, sanal gerçeklik sayesinde; hiçbir engele takılmadan hızlı trene binebiliyor, bir gökdelenin tepesinden manzarayı izleyerek, yükseklik korkusuyla yüzleşebiliyor, kayak merkezine gitmeden kayabiliyor, hayal ürünü ya da fantastik bulacakları bir dünyanın kapısını aralayabiliyor.




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.