TRAVMALARI AŞMANIN YOLLARI KONUŞULDU

TRAVMALARI AŞMANIN YOLLARI KONUŞULDU
Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Dünde kalsın travmalar, biz bugünü yaşayalım” adlı bir seminer düzenlendi.

Travma tedavisinin ele alındığı seminerde uzman psikolog Gül Çolak, EMDR tedavi sürecinin üzerinde durdu.


Beylikdüzü Belediyesi, “Dünde kalsın travmalar, biz bugünü yaşayalım” adlı seminerde vatandaşları alanında uzman klinik psikolog Gül Çolak ile bir araya getirdi. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nin (BAKSM) Ayşen Gruda Sahnesi gerçekleştirilen etkinlikte travmaların nedenleri ve sonuçları, belirtileri ve tedavileri tartışıldı. EMDR terapisiyle bellekteki olumsuz anıların silinebileceğini vurgulayan Gül Çolak, “40 yıllık bir anı bile silinebilir” dedi.


Bir aydan uzun sürüyorsa tedavi şart


Travmatik bozukluklarda ilk bir ayın önemine dikkat çeken Çolak, bir aydan uzun süren travmalarda tedavinin şart olduğunu, terapiste güvenmenin ve tedavi sürecini sürdürmenin önemi açıkladı. Herkesin psikolojik destek alma imkânına sahip olmadığını da hatırlatan uzman psikolog, nefes egzersizlerinin, uykunun, egzersizin ve beslenmenin önemine de değindi. Son bölümde katılımcılarının soruları da yanıtlayan Gül Çolak’a kapanışta çiçek takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.