14 bin 264 yeni kayıt yapılmış

14 bin 264 yeni kayıt yapılmış
AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Mevlüt Uysal, seçim tartışmalarını değerlendirdi. Haziran seçimi ile 31 Mart seçimi arasında 2 bin seçmen artışının olduğu görülmesine rağmen durumun farklı olduğunu belirten Uysal, "Büyükçekmece'de 11
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Büyükçekmece adayı Mevlüt Uysal İstanbul seçimlerine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Büyükçekmece hakkında bilgilendirme yapmak istediğini belirten Uysal, "24 Haziran seçimlerinde seçmen sayımız 172 bin 351. Bugün 174 bin 661. Aradaki fark 2 bin 100 civarında. Bu kadar az fark varken niye bu kadar büyük bir tartışma var? Özellikle CHP yetkilileri bunun üzerinden tartışılacak bir şey yok diyerek buradaki tartışmayı kapatmak istiyorlar. 24 Haziran’a göre 2 bin 100 civarında artış olsa bile yüzde oranı itibariyle Büyükçekmece'de Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan seçmen hareketi yaşanmış. 172 bin 351 seçmenden toplam 11 bin 954 seçmen düşürülmüş. Bu düşürülenler içerisinde ölümle, yurt dışına çıkanlar, askere gidenler var, il dışına gidenler var, bir de hiçbir yerde seçmen olamayanlar var. Toplamda da 14 bin 264 seçmen de buraya yeni kayıt yapılmış. Toplamda yaklaşık 26-27 bine yakın seçmen hareketi olmuş. 11 bin 954 seçmen içerisinden yaklaşık burada 3 bin 92 seçmenin hiçbir yerde seçmen kaydı yok. Bir nevi vatandaşlıktan çıkarılmış gibi" dedi.

Organize bir ekip çalışmış

"Nasıl olmuş da bu seçmenler seçmen kaydında yok?" diye soran Uysal, "Seçmen kayıtlar üzerindeki değişiklikler organize bir ekip olarak yapılmıştır. Kurumların verileri kullanmadan yapılması mümkün değil. 26 bin seçmenin hareketliliğini bir kişinin yapması mümkün değil.

Birkaç yol var; Bina olmayan yerlerde, boş arsalarda, bina var gibi gösterilerek seçmen oluşturulmuş. İş yeri kaydı olan yerler konut gibi gösterilmiş. Mal sahiplerinin haberi olmadan sahte seçmen kaydı yapılmış. Ya da boş binanın üzerinde ilave iki kat varmış gibi seçmen yazılabilecek adresler oluşturulmuş" ifadelerini kullandı.

YSK itirazımızı reddetti

Seçmen listeleri askıya çıktığı zaman, AK Parti'nin itiraz ettiğini dile getiren Uysal, "Üyelerimizin seçmen listesinde yer almadığını gördüğümüzde inşaatlarda, boş arazilerde 736 seçmen olduğunu tespit edip ve itiraz ettik. Aynı seçmenlere CHP de itiraz etti. Bunların 731'inin kaydı donduruldu. Ancak bu sırada gördük ki 830 kayıt daha yapılmış. Buna rağmen YSK itirazımızı reddetti. Ret sebebi kolluk kuvvetleri tarafından yerine gidilip tespit yapılamaması. Ancak bu kadar çok seçmen hareketi olan yerde bu kontrol yapılması mümkün olmuyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.