Akgün: Çanakkale ruhu Türk'ün bağımsızlık ateşidir!

Akgün: Çanakkale ruhu Türk'ün bağımsızlık ateşidir!
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve gaziler Çanakkale Kara Savaşları´nın 103. yıldönümü 57. Alay Vefa Yürüşü ve törenlere katıldı.

Başkan Akgün, “Çanakkale ruhu vatan sevgisidir, namustur, bayrak sevgisidir. Türk´ün özgürlük ve bağımsızlık ateşidir. Arıburnu Zaferi'nin kahramanı 19. Tümen Komutanı Yarbay Mustafa Kemal’i ve tereddüt etmeden şehadete giden 57.Alay’ı, Çanakkale'yi geçilmez yapan tüm kahraman Mehmetçiklerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum  ” dedi.

Hasan Akgün her yıl en önde

Geleneksel 57. Alay Vefa Yürüyüşü´ne katılan Başkan Akgün ve Büyükçekmece heyeti 6 bin 500 metrelik yürüyüşün ardından Conbayırı´nda düzenlenen törenlere katıldı. Başkan Dr. Hasan Akgün, 57. Alay'a Saygı Yürüyüşü'nü ilk olarak 1994 yılında Büyükçekmece Belediyesi ve Kolordu Komutanlığı'nın girişimleriyle başlatıldığını hatırlattı. Büyükçekmece halkının her yıl Çanakkale´deki törenlere büyük bir onurla katılmayı gelenek haline getirdiğini söyledi.  

 

Atatürk´ün askeri dehası

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, mahalle muhtarlarının bu yıl da geleneği bozmayarak 57. Alay Yürüyüşüne Mehmetçiğin Çanakkale´de giydiği üniformayla katılmasının çok anlamlı olduğunu da belirterek şunları söyledi:

“103 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün askeri dehası ve Mehmetçiğin inanç ve azmi ile muhteşem bir kahramanlık destanı yazıldı. Atalarımızın vatan sevgisi ve iman gücüyle birleşen o ruhu yeniden yaşamak için bir kez daha Çanakkale´deyiz. O günlerde Mehmetçiğin giydiği üniformayı giyen muhtarlarımız Çanakkale ruhuna bürünerek, o duyguyu yaşatıyorlar.”

“Şehitlerimizi minnetle anıyoruz"

 

Başkan Akgün sözlerine şöyle devam etti: “Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı ruhunu daha iyi anlamak için her yıl 57. Alay Yürüyüşü´ne katılıyoruz. Vatan ve bayrak sevgisini bir kez daha bütün yüreğimizde yaşıyoruz. Çanakkale ruhu vatan sevgisidir, namustur, bayrak sevgisidir. Türk´ün özgürlük ve bağımsızlık ateşidir. Çanakkale, Türk ölür ama asla esir olmaz sözünün tüm dünyaya kanıtıdır. Çanakkale´de vatan, bayrak, bağımsızlık ve özgürlüğümüz için toprağa düşen 250 bin şehidimizi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.