BOYKOTA DESTEK TÜKETİCİYE ÇAĞRI!

BOYKOTA DESTEK TÜKETİCİYE ÇAĞRI!
Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sevgi Emanet, hafta sonu yapılacak olan boykota destek verdi, tüketicilere seslenerek katılım çağrısı yaptı.

Emanet, “Devlet –millet birlikte hareket ederek kontrolden çıkan fahiş gıda enflasyonuna karşı direnmeli. Devletimizin bu konuya kalıcı çözümlerle acil müdahale etmesi gerekli” dedi

Son dönemde maliyetleri gerekçe göstererek fiyat artışı yapan restoran ve kafelerde yemek yiyip bir şeyler içmek lükse dönüştü. Fiyatlardaki bu aşırı artışa tepki gösterenler, sosyal medyada çok sayıda paylaşım yaparak seslerini duyurmaya çalıştı. Binlerce kişiden gelen tepkilerin dalga dalga büyümesinin ardından boykot kararı geldi. "Fahiş yemeğe boykot" etiketi X platformunda trendlere girerken, vatandaşlar boykota katılma çağrısı yaparak destek istedi. 20-21 Nisan tarihleri arasında dışarıda yiyip içmeme kararı alan vatandaşlar, "Küçülmüş porsiyonlar, kalitesi düşmüş içerikler ile bize sunulan fahiş fiyatlı yemeğe boykot. Siz de katılın. 20-21 Nisan'da kafe ve restoranlara gitmiyoruz” paylaşımını yaptı. Sosyal medyada bir araya gelen binlerce kişi, “Fırsatçılığa son vermek için herkesi katılmaya davet ediyoruz" herkesin boykota katılmasını istedi.

Devlet müdahale etmeli

Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Sevgi Emanet de boykota destek verdi. “Türkiye'de yiyecek içecek fiyatlarının fahiş oranda artması tüketicilerimizin haklı tepkisine neden oldu.20-21 Nisan tarihlerinde restoran ve kafelere gitmeme kararı alan tüm vatandaşlarımızı Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma Derneği olarak destekliyoruz” açıklamasını yapan Emanet, “Restoran ve kafelerde yaşanan fahiş fiyat artışları, açıklanamaz bir şekilde fırsatçıların kafalarına göre her gün yaptığı zamlar, çarşıda pazarda sürekli değişen etiketler, yüksek enflasyon ve buna bağlı hayat pahalılığı, vatandaşın cüzdanına girmeden parasını eritiyor. Öğrenciler bütçesine uygun, sağlıklı yemeklere erişemiyor. Çocuğuna bir menü alıp yedirmek bile geçen yıla oranla nerdeyse 10 kat arttı. Devlet –millet birlikte hareket ederek kontrolden çıkan fahiş gıda enflasyonuna karşı direnmeli. Devletimizin bu konuya kalıcı çözümlerle acil müdahale etmesi gerekli” ifadelerini kullandı.

Vatandaşın hesabı şaştı

Emekli maaşı tartışmasına da değinen Emanet, “Emekli maaşı artışı gerçek anlamda insanca yaşamak için yetersiz. Açlık sınırı asgari ücreti geçti. Et ve Süt Kurumu bile ete yüzde 25 zam yaptı. Ete hasret kalan milyonlarca vatandaşın insanca yaşama hakkı var. Evine et götüremeyen, babalığını, anneliğini sorgulayan vatandaşın da insanca yaşamaya hakkı var. Özetle nitelikli beslenme her insanın hakkıdır. Ne gıda, ne döviz, ne de yakıt fiyatları restoran ve kafelerde artan fiyatlar kadar artmadı. Yaşam standardını korumaya çalışan vatandaş bugüne kadar düşük kredi kartı faiziyle geçinmeye çalışıyordu. Faizler yükselip, tüketici aleyhine yapılan düzenlemeler ile hesabı şaşan vatandaş için dışarıda yemek lüks, fahiş kelimesi de artık kifayetsiz kalıyor” tepkisini gösterdi.

FIRSATÇILARA DERS VERECEĞİZ

Emanet açıklamasının devamında, “Tüketicilere porsiyonları küçültmüş, gramajdan çalan, kalitesiz, bugüne kadar görülmemiş bir hızla fiyat artışı yapan, doların artışını bahane edip dövizin artışından yüksek artışla zam yapan fırsatçılara, enflasyona fark atan restoran, kafelere, Türkiye’deki enflasyonist ortamı bahane ederek kârlarına kâr katan şirketlere, zincir gruplara, keyfi zam yapanlara karşı bu hafta sonu Türkiye genelinde yapılacak olan boykota katılıyoruz. Cumartesi ve pazar günleri kafe restoranlara gitmiyoruz. Fırsatçılığa son vermek için herkesi bu boykata katılmaya davet ediyoruz. Bu boykotun başlangıç olacağını bundan sonra fahiş fiyat dayatması ile tüketicilerimizi zor duruma düşüren her sektördeki fırsatçılara karşı toplumsal ve tüketimden gelen gücü kullanacağından hiç şüphem yok” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.