Büyükçekmece Belediyesi içinizdeki yeteneği keşfediyor

Büyükçekmece Belediyesi içinizdeki yeteneği keşfediyor
Büyükçekmece Belediyesi Sanat Akademisi’ne giriş sınavları başlıyor.

Kültür ve sanat alanındaki çalışmalarına her gün bir yenisini ekleyen Büyükçekmece Belediyesi, çocuklar ve genç yetenekler için sanat akademisi sınavları düzenledi.

Sanat Akademisi Batı Müziği Korosu ve enstrüman sınavları 29 – 30 Eylül tarihleri arasında saat 14.00’da Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak. Besteci ve söz yazarı Suat Suna öncülüğünde yapılacak olan enstrüman sınavlarını geçenler 8 Ekim tarihi itibariyle enstrüman dersleri alacak.

“Yeteneklerinizi keşfetmenizi istiyoruz”

Anne ve babaların çocuklarını Sanat Akademisi seçmelerine yönlendirmesi çağrısında bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Çoğu insan küçük yaştan itibaren içinde gizli kalmış yetenekleri göremiyor. Sanatçımız ve belediyemiz Sanat Danışmanı Suat Suna öncülüğünde gerçekleşecek seçmelerde çocuklarımızın yeteneklerini keşfetmek ve onları sanata yönlendirmektir amacımız. Sınavlar ve dersler tam bir konservatuar mantığıyla ilerliyor. Bu sınav Büyükçekmeceli çocuklarımız için çok önemli bir fırsattır” dedi.

Başarılı olanlar Batı Müziği Korosu’na katılacak

Batı Müziği Korosu için yapılacak olan sınavlar iki kategoride gerçekleşecek.

Çok Sesli Koro kategorisinde 14 - 40 yaş,  Gençlik Korosu kategorisi için ise 14 – 35 yaş aralığında olanlar sınava katılabilecek.

Sınavda başarılı olan çocuklar ve gençler koroya katılmaya hak kazanacak.

Enstrüman dersi de alacaklar

Keman (8 – 12 yaş), Flüt (10 – 15 yaş), Piyano (8 – 12 yaş) ve Gitar (13 – 18 yaş) alanında yapılacak sınav sonucunda ise başarılı olanlar Sanat Akademisi’nde eğitim görmeye başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.