Büyükçekmece, bir kez daha 57 Alay’ın izinde!

Büyükçekmece, bir kez daha 57 Alay’ın izinde!
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve gaziler 57. Alay Yürüyüşü için Çanakkale’de gidiyor.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve mahalle muhtarları bu yılda geleneği bozmayarak 57. Alay yürüyüşüne Mehmetçiğin Çanakkale’de giydiği üniformayla katılacak. Yürüyüş sonunda 57. Alay Şehitliği ziyaret edilerek, Çanakkale şehitleri için saygı duruşunda bulunulacak.


“Çanakkale ruhuna bürüneceğiz”


25 Nisan Salı günü gerçekleşecek olan Çanakkale Kara Savaşları’nın 102. yıldönümü anma törenlerine bu yılda Büyükçekmece heyeti damga vuracak. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve gazilerden oluşan Büyükçekmece heyeti, 57. Alay Yürüyüşüne katılıyor. Başkan Akgün ve mahalle muhtarları bu yılda Çanakkale’de savaşan Mehmetçiğin o dönem giydiği üniformalarla yürüyüşe katılacak.


Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Mehmetçiğin Çanakkale savaşlarında giydiği o anlamlı üniformayı giymek Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı ruhuna tekrar bürünmektir. Vatan ve bayrak sevgisini bir kez daha, bütün kalbiyle göstermektir. Mehmetçik üniforması giymek en büyük onurdur. Mahalle muhtarlarımızla birlikte başlattığımız geleneği bu yılda sürdüreceğiz. Bu kutsal vatanı kanı ve canı pahasına düşmana teslim etmeyen atalarımızın o günlerde giydiği üniformayı giyerek hem Çanakkale ruhuna bürüneceğiz hem de atalarımıza olan minnet duygularımızı ifade edeceğiz” dedi.


“Türk’ün bağımsızlık ateşidir”


Başkan Akgün sözlerini şöyle tamamladı:


“Çanakkale ruhu vatan sevgisidir, namustur, bayrak sevgisidir. Türk’ün özgürlük ve bağımsızlık ateşidir. Çanakkale, Türk ölür ama asla esir olmaz sözünün tüm dünyaya kanıtıdır. Çanakkale’de vatan, bayrak, bağımsızlık ve özgürlüğümüz için toprağa düşen 250 bin şehidimizi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.