Büyükçekmece, Çanakkale ruhunu bir kez daha yaşadı

Büyükçekmece, Çanakkale ruhunu bir kez daha yaşadı
Büyükçekmece Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 102. Yılı Anma törenleri kapsamında Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi eğitmenleri ve kursiyerlerinin hazırladığı "18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Sergisi"nde Büyükçekmeceli çocukların dönemin kıyafetlerini giyerek Çanakkale ruhunu anlatan canlandırmaları duygu yüklü anlar yaşattı.


“Cumhuriyetin temeli Çanakkale’de atıldı”


Sergi açılışı sonrasında Okan Tolga Mertel'in şefliğinde gerçekleştirilen Büyükçekmece Belediyesi Halk Korosu'nun seslendirdiği 'Marşlar Konseri' ne katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şu şekilde konuştu: "Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temelinin atıldığı gün 18 Mart 1915'tir. Çanakkale adını tarih sayfasına altın harflerle yazdıran Yarbay Mustafa Kemal’in doğuşudur. Çanakkale yok olmak üzere olan bir milletin yeniden doğuşudur. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarının, bütün kahraman şehitlerimizin ruhları şad mekanları cennet olsun. Halkın iradesi o cepheye yansımıştı. Devlet böyle kuruldu. Türkiye Cumhuriyeti'ni,  ve şehitlerimizin haklarını bize helal etmelerini sağlamalıyız." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.