Büyükçekmece sahilleri bu yaz mevsiminde de sorun yaşanmadı

Büyükçekmece sahilleri bu yaz mevsiminde de sorun yaşanmadı
İstanbul’un en gözde sayfiye ilçelerinden olan Büyükçekmece sahilleri yaz mevsiminde yüzbinlerce kişinin akınına uğramasına karşın Büyükçekmece Belediyesi’nce alınan önlemler nedeniyle herhangi bir sorun yaşanmadı.

Yaz mevsiminde nüfusu 3 kat artan ve özellikle hafta sonlarında çevre ilçelerden yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Büyükçekmece’de sahil güvenliğinden temizliğe kadar her önlem titizlikle alındı.

87 boğulma vakasına müdahale edildi

Büyükçekmece Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yaz mevsiminde de sahillere emniyet şeritleri çekti. Sahil güvenlik ve cankurtaran ekipleri, denize giren vatandaşların can güvenliği sağladı. 2 sürat teknesi, 3 zodiac bot ve 15 personelle görev yapan sahil güvenlik ekipleri 87 adet boğulma vakasına anında müdahale ederek olası bir can kaybının önüne geçti.

Sahil Zabıta Timi göz açtırmadı

Büyükçekmece Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı sahil zabıta timleri de yaz mevsimi boyunca denetimlerini sıklaştırdı. Zabıta timleri, sahillerde hizmet veren iş yerlerinin kurallara uyup uymadıklarını kontrol ederken, seyyar satıcılar da periyodik olarak denetlendi. Mangal, semaver ve nargile yakanlara izin verilmedi. Sahili kirletenlere uyarılarda bulunuldu ve kurallara uymayanlar hakkında polisle birlikte cezai işlem başlatıldı.

Temizlikten ödün verilmedi

Büyükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de yaz mevsimi boyunca 7/24 çalışma esasına göre 3 vardiya olarak hizmet verdi. Deniz kıyıları kepçe ve kamyonlar ile yosunlardan arındırılırken, kumsallar her sabah eleme usulü ile temizlendi. Kum temizleme araçlarıyla kumsal alanlar çöplerden arındırıldı. Su tankeriyle Kordonboyu belirli aralıklarla boydan boya yıkandı. Sahil süpürme işlemleri elektrikli el araçları ve vakumlu süpürme arabalarıyla günlük olarak yapıldı. Halk sağlığını olumsuz etkileyen bit, pire, kene gibi haşerelere karşı da yeşil alanlar düzenli olarak ilaçlandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.