Büyükçekmece sokaklarında çocuk şenliği var!

Büyükçekmece sokaklarında çocuk şenliği var!
Büyükçekmece Gençlik Platformu’nun “Sokakta Çocuk Şenliği” etkinliği çocuklardan büyük ilgi görüyor.

Büyükçekmece Belediyesi ile Büyükçekmece Gençlik Platformu işbirliğiyle 2 Haziran – 18 Haziran tarihleri arasında sürdürülen “Sokakta Çocuk Şenliği” her hafta bir mahallede gerçekleşiyor.

 Unutulmaya yüz tutan oyunlar canlanıyor

 Büyükçekmece genelinde 11 mahallede düzenlenen sokak şenliklerinde bir yandan çocukların sokaklarda özgürce oynamaları sağlanırken diğer yandan da unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunları oynanıyor. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün desteğiyle Büyükçekmece Gençlik Platformu tarafından başlatılan şenliklerin amacı çocukların camdan cama değil candan cana sokaklarda oynamalarına olanak sağlamak. Proje kapsamında belirlenen mahallerde, geçmişin unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları yeniden canlandırılarak bu yolla da yeni neslin geçmiş neslin çocukluk döneminde oynadıkları geleneksel sokak oyunlarıyla bağ kurması amaçlanıyor.  

Sokak şenliklerinde sek sek, istop, ip atlama, körebe, çuval yarışı, halat çekme, dokuz taş, yakar top, duvar boyama, yüz boyama, holihop, mendil kapmaca, hedefe halka atma, bezirganbaşı, topaç çevirme ve yumurta yarışı gibi oyunlar oynanırken şenliğe katılan çocuklara pamuklu şeker, patlamış mısır, macun gibi sokak lezzetleri de ikram ediliyor.

 “Projeyi önemsiyor ve destekliyoruz”

 Sokakta Çocuk Şenliği’nin çocukların sokaklarda özgürce oynayabilmeleri, sosyalleşmeleri ve birbirleriyle kaynaşmaları adına önemli olduğuna vurgu yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Geçmişte bizlerinde sokaklarda oynadığı, oynarken büyük keyif duyduğu, gelenekselleşen oyunlarımız ne yazık ki unutulmaya yüz tuttu. Gelişen teknoloji ve internet çağı çocuklarımızı masa başında oynanabilen sanan oyunlara itti. Bu da çocuklarımızın sosyalleşmesini, toplum içinde kendilerine yer bulabilmelerinin önünü kesiyor. Kültürümüzün önemli bir parçası olan geleneksel çocuk oyunlarının unutulmaması ve çocuklarımızın sokaklarda gönüllerince eğlenebilmeleri açısından bu projeyi önemsiyor ve destekliyoruz. Projeyi hayata geçiren ve emek veren Büyükçekmece Gençlik Platformu’na da teşekkür ediyorum.”


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.