Büyükçekmece’nin sembollerinden biri olmaya hazırlanıyor

Büyükçekmece’nin sembollerinden biri olmaya hazırlanıyor
Büyükçekmece’nin en büyük camilerinden biri Mimarsinan Mahallesi’nde hizmete girmek için gün sayıyor.

Mimarisiyle pek çok ödül kazanan dünyanın ilk yeraltı camii Sancaklar Camii, Dr. Hasan Akgün ve Sancak ailesi işbirliğiyle bölgemize kazandırılmıştı. Mimarsinan Mahallesi’nde yapımına devam edilen İbrahim Sancak Camii’nin yapımı ise tamamlanmak üzere.

Kütüphane ve taziye eviyle de hizmet verecek

Caminin hizmete girebilmesi için ekipler son hazırlıklarını yapıyor. 2200 metrekarelik geniş bir alanda inşasına başlanan cami, 900 metrekarelik genişliğe sahip. Yaklaşık 1200 kişi kapasitesi bulunan caminin içerisinde taziye evi, abdesthane ve halk kütüphanesi de hizmet verecek.

 Uzun yıllar hizmet verecek

Mimarsinan Mahallesi’nin ibadethane ihtiyaçlarına yönelik olarak gerçekleştirilen cami projesinin her adımını denetleyen Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; Bölgede yaşayan vatandaşların isteklerine yönelik olarak çalışmalarda bulunduklarını belirterek şunları söyledi; “Büyükçekmeceli vatandaşlarımıza yıllarca ibadet hizmeti verecek, kapsamlı ve mimarisiyle büyük beğeni kazanacağını düşündüğüm bir proje. Hayata geçirdiğimiz projelerde titizlikle davranarak en iyi ve sağlam malzemeleri kullanıyoruz. İbrahim Sancak Camii de sağlamlığı ve mimarisiyle uzun yıllar hizmet verecek. Devletimize ve milletimize en büyük hizmet, yapılan tüm projelerin yıllarca hizmet sunabilecek verim ve sağlamlıkta olmasıdır.’’

                  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.