Büyükçekmece’nin yeşili koruma altında

Büyükçekmece’nin yeşili koruma altında
Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bir yandan ilçede bulunan mevcut yeşil alanların bakımı ve korunması için çalışmalarına devam ederken diğer yandan da ağaç dikim, çocuk parkı yapımı ve çeşitli peyzaj çalışmalarıyla yeşil alanların ve pa

Çocuk parklarının bakımı düzenli olarak tekrarlanıyor

Çocukların sağlığına büyük özen gösteren Büyükçekmece Belediyesi ekipleri, özellikle çocuk oyun parklarında, oyun gruplarının tehlike arz edip etmediğini tespit ederek, onarılması gereken durumlarla karşılaşırsa anında müdahale ediyor. Ayrıca çocuk parklarında ot biçimi ve yeşil alanların da bakımını gerçekleştiren ekipler, ebeveynlerin çocuklarıyla güvenle zaman geçirebilecekleri alanlar sağlıyor.

Ağaç sayısı her geçen gün arttırılıyor

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün düzenli olarak gerçekleştirdiği bir diğer çalışma da belirlenen alanlara yeni ağaçların dikilmesi. Mevcut ağaçların hastalıklardan korunabilmesi için ilaçlama ve budama yapan ekipler, hasta ve çevre için tehlike oluşturabilecek ağaçları sökerek yerine yeni ağaçlar dikiyor. Büyükçekmece Belediyesi ilçede ağaç sayısını her geçen gün arttırıyor.

Pek çok çalışma eş zamanlı olarak devam ediyor

Büyükçekmece geneline yayılan pek çok farklı çalışma eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor. Şehir estetiğine önem veren belediyecilik anlayışı sayesinde, refüjlerde yabani otların temizlenmesi, ağaç diplerine ağaç kabuklarının serilmesi, otomatik sulama hatlarının yeşil alanlara çekilmesi, sert zeminlerde yabani ot ilaçlamalarının yapılması, evcil hayvan tuvalet alanlarında ve parklarda kum bellenmesi gibi çalışmalar yapılıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.