Eziyete uğrayan ata Büyükçekmece Belediyesi sahip çıktı

Eziyete uğrayan ata Büyükçekmece Belediyesi sahip çıktı
Büyükçekmece Çakmaklı mahallesinde sahibi tarafından günlerce kötü muamele edilerek acımasız bir şekilde yük taşıttırılan bir ata Büyükçekmece Belediyesi sahip çıktı.
Sahipsiz ve bakıma muhtaç hayvanları bünyesinde barındırarak sıcak bir ortamda hayatlarını sürdürmelerini sağlayan Büyükçekmece Belediyesi bu kez de 3 yaşında bir at sahiplendi.

Veteriner hekimler tarafından gerekli müdahaleler sonucunda sefil hayatından kurtarılarak mutlu ve sağlıklı bir yaşama kavuşan at barınak çalışanları tarafından Diriliş olarak adlandırıldı.


Çakmaklı mahallesi muhtarının atla ilgili bir ihbarı Büyükçekmece Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne iletmesinden sonra Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatıyla barınak yetkilileri hemen savcılığa başvurdu. Zavallı at savcılık kararıyla sahibinden alınarak Büyükçekmece Belediyesi’ne teslim edildi. Küllerinden yeniden doğan Diriliş,  hayvan barınağının da ilk sahiplendiği at oldu. Daha önce kötü muamele görmüş eşeklere de kucak açan Büyükçekmece Hayvan Barınağının yeni üyesi Diriliş, eşeklerin bölgesine yuvalandırıldı.


Hayvanların bakımı ve sahiplendirilmesi konusunda son derece hassasiyet gösteren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, şöyle konuştu:  "Barınağımız bünyesinde çok sayıda kedi, köpek ve kanatlı hayvan yaşamını sürdürmektedir. Eşeklerimiz vardı şimdi atımız da oldu. Herkesten ricam bakamayacaksanız lütfen hayvan sahiplenmeyin. Onlar sizin sevginize muhtaçtır. Ayrıca yük hayvanı veya binek hayvanı olarak kullanılan büyük baş hayvanlara da gerekli özeni ve hassasiyeti gösterin. Üzerinde insan gezdirdiğiniz ya da insanların yükünü taşıttığınız hayvanlara en azından gerekli yemi ve suyu verin, onları dinlendirin. Bizim felsefemiz şudur: Yaratılanı severim, Yaradan'dan ötürü!”     

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.