İşçinin alın terini koruruz

İşçinin alın terini koruruz
AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, ilçe belediye başkanlığını kazandığında CHP’li işçileri işten çıkaracağı yönünde ortaya atılan iddialara sert çıkarak, “İşini düzgün yapan insanlarla bizim bir derdimiz yok. Mesaisine gelip alın te
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal 31 Mart Yerel Seçim çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Uysal sabah Mahmutbey-Mecidiyeköy Metro Hattı’nda, öğleden saatlerinde de Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy Tramvay Hattı’nda “Araç Test Sürüşü”nü gerçekleştirdi. Mahmutbey-Mecidiyeköy Metro Hattı, tam otomatik sürücüsüz metro özelliğiyle Avrupa Yakası’nda ilk olacak. Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy Tramvay Hattı ise zeminden enerji beslemeli katenersiz sistemiyle Türkiye’de bu sistemin uygulandığı ilk tramvay hattı olacak.


Kader değişecek

Kumburgaz'daki programda konuşan Başkan Uysal 25 yıldır Büyükçekmece’nin hizmet alamadığını ve 31 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra AK Parti Hizmet Belediyeciliği ile Büyükçekmece’nin kaderinin değişeceğini söyledi. “25 Kayıp Yıla 25 Dev Proje” dedikleri için mevcut Büyükçekmece Belediye yönetiminin alındığını belirten Başkan Uysal, “Yapacak bir şey yok. Nereye gitsek hizmet eksikliği görüyoruz. Bazı mahallelerde çocuklar okula iki çift ayakkabıyla gitmek zorunda kalıyor. Çünkü okula giderken çamurlanan ayakkabılarını çıkararak sınıfa temiz ayakkabılarla giriyorlar” dedi.

Kuyruklu yalanlar

Başkan Uysal Büyükçekmece’nin en büyük problemlerinden birinin de ulaşım olduğunu ve bu problemi Metrobüs ve metro ile çözeceklerini ifade ederek yaşadığı bir olayı şöyle anlattı: “Esnaf ziyareti yaptığım sırada bir vatandaşımız yanıma geldi, ‘Başkanım Büyükçekmece’ye Metrobüs daha önce gelecekmiş ancak siz belediye başkanı olduktan sonra engel olmuşsunuz bize böyle anlatıyorlar’ dedi. Tam kuyruklu yalan. Neden? Ben 2017 yılının Ekim ayında göreve geldikten sonra bana sordular ‘Metrobüs uzayacak mı?’ Ben de teknik olarak mümkün değil çünkü Metrobüs normalde günde 500-600 bin kişiyi taşımak üzerine tasarlanmış ama şu anda 900 bin kişi taşınıyor dedim. Biz o zaman Metrobüsü uzatsak ne şimdiki binebilen insanlar binebilecekti ne de uzattığımız hat üzerinde ki insanlar rahat olarak binebilecekti. Uzattığımız zaman sistem işleyemez hale gelecekti. Ancak Metrobüs yeni bir raylı sistem ile entegre olursa, yolcu yükü azaltılırsa o zaman olabilir demiştim. Geçtiğimiz hafta Gebze-Halkalı Banliyö hattı açıldı dün ise Mahmutbey-Mecidiyeköy hattının deneme seferleri başladı. 3-5 ay içerisinde orası da tam olarak hizmete girecek ve Metrobüsün yolcu yükünü azaltacak. Bundan dolayı biz de Metrobüs hattını Büyükçekmece’ye kadar uzatacağız. Geçmişte engel olmuş diyenler, sözlerimizi eksik aktarıp sizleri yanıltıyorlar, palavra atıyorlar. Metrobüs Silivri’ye kadar uzayacak ayrıca metro da gelecek.”


İşini düzgün yapanı çıkarmayız

Seçimi kazanması halinde belediyedeki CHP'lileri işten çıkarabileceği yönündeki iddiaları da yalanlayan Uysal, “1994 yılında Cumhurbaşkanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu zaman işçileri işten çıkarıp yenilerini mi aldı? Ben Başakşehir Belediye Başkanlığını kazandığım zaman belediyeyi CHP’den devraldım. O dönem işçileri işten çıkarıp yeni işçi mi aldım? Tam tersine Bahçeşehir Belediyesi’nde müdire olan ve AK Parti’ye oy vermediğini bildiğim ve işini düzgün yapan Mali İşler Müdiremizle 8,5 yıl birlikte çalıştık. O müdiremiz daha sonra başka bir belediyeye müdür yardımcısı olarak gitti ve sonrasında da Avcılar’da CHP’den belediye başkan aday adayı oldu. İşini düzgün yapan birini ben neden işten çıkarayım? Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla Büyükçekmece Belediyesi’nin orada yaptığımız mitingde de söyledim; İşini düzgün yapan insanlarla bizim bir derdimiz yok.”


Langırt oynadı

Kumburgaz’daki programın ardından esnafı ziyaret ederek karanfil dağıtan Uysal, esnafın sorunlarını dinledi ve Büyükçekmece projelerini anlatarak yerel seçimler için destek istedi. Uysal ayrıca kendisini takip eden basın mensupları ile Langırt oynadı. Başkan Uysal daha sonra Dizdariye Mahallesi’ne geçerek esnaflarla, Mimar Sinan Mahallesi’nde de Ordulularla bir araya geldi. Çok sayıda Ordulunun katıldığı programa ayrıca AK Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik ile MHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Erdem Aydın da katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.