Milli Mücadelenin 100. Yılı Büyükçekmece’de coşku ile kutlandı

Milli Mücadelenin 100. Yılı Büyükçekmece’de coşku ile kutlandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkması ile birlikte başlayan Milli Mücadelenin 100’üncü yıldönümü Büyükçekmece’de coşkuyla kutlandı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 19 Mayıs’ın bağımsızlıktan ödün vermeyen Türk milletine vurulmak istenen esaret zincirlerinin parçalandığı gün olduğunu söyledi.

 
Büyükçekmece gençliği ile birlikte yürüdü

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Büyükçekmece’de yoğun bir katılım ile kutlandı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen ilk törene Büyükçekmece gençliği ile birlikte geldi. Büyükçekmece gençliğinin Atatürk Anıtı’na çelenk takdiminin ardından ilçede sivil toplum kuruluşlarının çelenk sunumu gerçekleşti. Saygı duruşu İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Büyükçekmece Belediye Başkan Danışmanı Tarihçi ve Yazar Sacide Bolcan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da başlattığı milli mücadelenin tarihsel sürecini anlattı.

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “19 Mayıs, bağımsızlığından ödün vermeyen Türk milletine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalama kararlılığının ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna öncülük eden Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımıdır” dedi.

 

Başkan Akgün, başarılı sporculara hediye takdim etti

 

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından Kültürpark Kemal Sunal Amfi Tiyatro’da kutlamalar devam etti. Okulların ve spor kulüplerinin gösterilerinin ardından halk oyunları ekipleri sahne aldı. Törenin son bölümünde ise ulusal ve uluslararası spor etkinliklerinde başarı elde eden sporculara ödülleri Büyükçekmece Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Büyükçekmece Garnizon Komutanı Albay Caner Demirkol tarafından takdim edildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.