Mutluluk şehri Büyükçekmece

Mutluluk şehri Büyükçekmece
Büyükçekmece Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Göçmen Uyum Projesi” 3 ay süren çalışma maratonunun ardından sona erdi. Konuya ilişkin konuşan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Göçmen kardeşlerimiz burada mutlu çünkü Büyükçek
Büyükçekmece Belediyesi ilçede ikamet eden yabancı uyruklu ve göçmen vatandaşların birlik, beraberlik ve uyum içerisinde bir hayata sürdürebilmeleri için çeşitli çalışmalar üretti.

Yabancı uyruklu ve göçmen vatandaşların topluma kazandırılması ve hayatlarını kolaylaştırabilmelerini hedefleyen “Göçmen Uyum Projesi” kapsamında Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi eğitmenleri tarafından yabancı uyruklu ve göçmen vatandaşlara Türkçe, Türk kültürü, Türk tarihi ve Türk yemekleri alanlarında ücretsiz dersler verildi.

Hızlı adapte olacaklar

Büyükçekmece’de yaşayan tüm vatandaşların eşit bir hayat sürdüğünü belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Halk Akademisi Kurs Merkezlerimizde eğitim alan yabancı uyruklu vatandaşlar artık Türk kültürüne daha hızlı adapte olmanın yanı sıra daha kolay bir hayat sürebilecek. 3 ay boyunca Türk dili, tarih, nezaket kuralları, örf ve adetler gibi konularda eğitim alan yabancı uyruklu ve göçmen vatandaşlarımız yaşadıkları yere artık daha hızlı adapte olabilecek. İlçedeki hiçbir vatandaşımızı ayırt etmiyoruz. İhtiyaç sahibi herkesin yanındayız. Büyükçekmece’ye bu yüzden mutluluk şehri diyoruz” dedi.

Sertifika verildi

Göçmen Uyum Projesi” bitiminin ardından Büyükçekmece Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından projede gönüllü olarak çalışan ve danışmanlık yapanlara teşekkür sertifikaları takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.