Okuyan insan incelik bilir

Okuyan insan incelik bilir
Büyükçekmece Belediyesi, “8 Eylül UNESCO Dünya Okuma ve Yazma Günü” kapsamında yazar Nilgün Ilgaz’la söyleşi gerçekleştirdi. Herkese bol bol kitap okumayı tavsiye eden Ilgaz, “Okuyan insan daha geniş düşünür daha incelik sahibi olur” dedi
Büyükçekmece Kültürpark’ta çocuklar ve aileleriyle bir araya gelen yazar Nilgün Ilgaz, aileleri çocuklarını nasıl kitap okumaya yönlendirecekleri konusunda bilgilendirdi. Çocukların telefon ve tabletlerden uzak durup kitaplara yönelmeleri gerektiğini söyleyen yazar Nilgün Ilgaz özellikle annelere seslenerek, “Çocuğunuz okuma yazma bilmiyorsa mutlaka siz okumalısınız. Siz okuyun o da dinlesin. Çocuklarımızın elinde sürekli telefonlar ve tabletler görüyorum. Lütfen bu konuda daha dikkatli olun. Okumak veya dinlemek istediği kitabı bırakın çocuğunuz kendisi seçsin. Hangisini istiyorsa onu okusun. Unutmayalım ki kitap okuma alışkanlığı küçük yaşlardan itibaren başlıyor” dedi. Yazar Nilgün Ilgaz, söyleşinin sonunda çocuklarla sohbet ederek imzalı kitaplarını hediye etti.

Mutlaka alışkanlık haline gelmeli

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü temsilen yazar Nilgün Ilgaz’a teşekkür belgesini takdim eden Belediye Başkan Danışmanı Bayram Ali Üner, “Dünya Okuma ve Yazma günümüz kutlu olsun. Çağımızın en büyük problemlerinden birisine değindiğimizi düşünüyorum. Ağaç yaşken eğilir atasözü tam da bu konuya uygun bir söz. Çocuklarımıza iyi bir gelecek sunmak için mutlaka kitap okuma alışkanlığı kazandırmalıyız. Bütün gün televizyonlar ve tabletlerle büyüyen çocuklar var. Bunun önüne geçmeliyiz. Çocuklarımıza daha aydınlık bir hayat sunmak istiyorsak bu konuda hassasiyet göstermeliyiz” dedi. Etkinliğe, Belediye Başkan Danışmanı Bayram Ali Üner, Belediye Başkan Danışmanı Tarihçi ve Yazar Sacide Bolcan ve Kültür İşleri Müdürü Nazan Karagözoğlu katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.