Tepecik’in çehresi değişti

Tepecik’in çehresi değişti
Büyükçekmece Belediyesi, Tepecik Ulus Mahallesi’nin en işlek yeri olan Atatürk Caddesi’nde başlattığı yol, kaldırım, tretuvar, aydınlatma ve ağaçlandırma çalışmalarını tamamladı.

Yenilenen cadde Tepecik’in çehresini değiştirirken bölge halkı tarafından da büyük memnuniyetle karşılandı.


Trafik sonunu çözüldü


Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yoğun bir çalışma sonrasında tamamlanan yola ilk olarak demirli beton uygulaması gerçekleştirdi. Ardından caddenin üzerine asfalt serim işlemi yapılarak caddenin çok uzun yıllar hizmet vermesi sağlandı. Vatandaşın yaya olarak yoğun kullandığı caddenin kaldırımları da genişletildi. Büyükçekmece Fen işleri ekipleri, yol üzerine park eden araçların oluşturduğu trafik sorununu da yol kenarlarına yapılan park cepleri ile çözüme ulaştırdı.


130 adet ıhlamur ağacı dikildi


Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Atatürk caddesinde yolun her iki yakasına 130 adet çiçekleri yoğun şekilde kokan ıhlamur ağaçları dikti. Son olarak caddenin estetiğine uyum sağlayan son teknoloji ürünü olan enerji tasarruflu aydınlatma direkleri dikildi.


“Tepecik’e hayırlı olsun”


Tepecik’te yapılan çalışmaların her aşamasını yakından takip eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Ekiplerimizin Atatürk Caddesi’ndeki yol yapım, aydınlatma ve peyzaj çalışması tamamlandı. Alt zeminine demirli beton üzerine asfaltlama yaptığımız cadde ömürlük olarak hizmet verecek. Ayrıca kaldırımları da geniş tutarak vatandaşlarımızın en yoğun kullandığı caddeyi işlek bir çarşı haline getirdik. Yapmış olduğumuz çalışmalar sayesinde Tepecik bölgesi hem konumu hem de görüntüsüyle modern bir şehir havasına büründü. Tepecik halkımıza hayırlı olsun” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.