Adnan Kahveci İlkokulu’nda kütüphane sevinci

Adnan Kahveci İlkokulu’nda kütüphane sevinci
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi’nin katkılarıyla Eskice köyünde bulunan Adnan Kahveci İlkokulu’na kurulan kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.

Büyükçekmece Belediyesi ve farklı üniversitelerin öğrencilerinden oluşan Mavi Pusula Derneği’nin işbirliğinde kurulan kütüphanenin açılış törenine öğrenci velileri yoğun ilgi gösterdi.

 “Bu okul benim için çok önemli”

 Açılış töreninde konuşan Başkan Akgün, Eskice’de bulunan Adnan Kahveci İlkokulu’nun kendi için çok önemli olduğunu belirterek; "1995 yılında arabayla buraya doğru geliyordum, traktör üzerinde iki çocuk vardı biri sağında biri solunda oturuyordu. Hava çok soğuktu. Çocuklar üşümüş titriyorlardı. Traktörü durdurdum siz nereye gidiyorsunuz dedim. Evimize gidiyoruz dediler. Nerede okuyorsunuz dediğimde Büyükçekmece de okuyoruz dediler. Kaç kişisiniz dediğimde 30 -35 kişiyiz dediler. Onları arabaya aldık buraya geldik. Ve ben o gün buraya bir okul yapmayı kafaya koydum. Hemen çalışmalara başladık ve rahmetli Adnan Kahveci adını koyarak bu okulu 1996 da açtık. O iki çocuk bu okulun yapılmasına sebep olmuştur" diye konuştu.

 “Okulun tüm eksikliklerini giderdik”

 Başkan Akgün, Adnan Kahveci İlkokulu idaresinin talebi üzerine okulun tüm eksikliklerinin giderildiğini ve okula bir kütüphane yaptıklarını ifade ederek şöyle ; “Belediye başkan yardımcılarımız ve daire müdürlerimiz seferber oldular. Kütüphane ile beraber okulu neredeyse sıfırlamışlar,  okullar tatile girince dış cepheyi yenilemişler. Büyükçekmece’de A'dan Z'ye bu okulu bütün okullarımızı yakından takip ediyor eksikliklerini gideriyor ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Eğitim bizim için tüm hizmetlerin önündedir.”

 

Katılım yoğun oldu

Adnan Kahveci İlkokulu kütüphane açılış törenine Büyükçekmece Belediye Meclis üyeleri Ahmet Şahin, Tarık Erdoğan, Belediye Başkan Danışmanı Tarihçi – Yazar Sacide Bolcan, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Sefer Erkeçoğlu, Karaağaç Mahalle Muhtarı Nejat Doğan, Mavi Pusula Eğitim ve Yardımlaşma Derneği temsilcileri ile çok sayıda öğrenci velisi katıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.