ÇOCUKLARDA SINAV KAYGISINA DİKKAT!

ÇOCUKLARDA SINAV KAYGISINA DİKKAT!
Küçükçekmece Belediyesi ve Avrupa Şafak Hastanesi işbirliğiyle düzenlenen söyleşide Aile Danışmanı Psikolog Zekiye Çapan, “Çocuklarda Sınav Kaygısı” ile ilgili ebeveynlere tavsiyelerde bulundu.

 Yeşilyuva Ortaokulu'nda gerçekleştirilen söyleşiye, ebeveynler büyük ilgi gösterdi.

“İYİ BİR USTAYSANIZ”

Çocukluk döneminden itibaren kişiliğin oluşmaya başladığına dikkat çeken Zekiye Çapan, “ Çocuk adeta duvar örer gibi tuğlaları üst üste koyarken, burada anne babanın ustalığı devreye girer. Eğer siz iyi bir ustaysanız tuğlaları düzgün bir şekilde yerleştirmelisiniz. Bir çocuk oyun oynarken odaklanamıyorsa, nesnelerle ilişki kuramıyorsa, dikkat dağınıklığı yaşıyor ve çabuk sıkılıyorsa bu çocuk derslerinde de aynı şekilde motivasyon sağlayamayacaktır” dedi. 

“BASKI KURMAYIN”

Çocukluk dönemindeki sorunların okul çağına gelmeden fark edilmesi ve çözülmesi gerektiğini ifade eden Çapan, ebeveynlere, “Böyle bir çocuğun derse odaklanmamasından şikayet etmeyin. Farkında olmadan üzerinde baskı kurmayın. Çocuğun sınav kaygısını artırırsınız. Çocuğunuza imkanınızın sınırlarını da öğretin. Her gün dondurma yemek isteyen çocuğa imkanınız yoksa haftada bir gün yedirin. “İmkanlarımız buna yetiyor” duygusunu çocuk hissetmeli. Siz, imkanları zorladığınızda çocuk başka bir dünyada yaşamaya başlıyor akabinde de çatışmalar başlıyor” diyerek, tavsiyelerde bulundu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.