Dolar ve euroda günün ilk rakamları

Dolar ve euroda günün ilk rakamları
Bankalararası piyasada dün 5,9030 seviyelerini test eden dolar haftanın son işlem gününde 5,87 TL'de yer alıyor.
Bankalararası piyasada dün 5,9030 seviyelerini test eden dolar haftanın son işlem gününde 5,87 TL'de yer alıyor.

Euro/TL ise 6,60 TL’den işlem görüyor.

ABD ile ilişkiler piyasalar tarafından yakından takip ediliyor.  Dün Bakanlar Kurulu toplantısına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Savunma Bakanlığının Milli Savunma Bakanlığına yazdığı mektup çerçevesinde devam eden tartışmalar olduğuna işaret ederek "Bölgesel ve küresel belirsizlik, kaos ve gerilim ortamında bu ortamı teşvik eden siyasi yaklaşımlar karşısında Türkiye, barışın, istikrarın, huzurun ve karşılıklı saygının merkezde olduğu bir dış politikayı izlemektedir. Biz adımlarımızı atarken her şeyin iç içe geçtiği, bütün dinamiklerin birbirini etkiler hale geldiği bir dünyada ulusal çıkarlarımızı esas alan bir dış politika izliyoruz." açıklmasında bulundu.

Dolar/TL, Fed'den faiz indirim beklentilerinin gelişmekte olan ülke piyasalarına yönelik risk iştahını artırmasıyla ay başından bu yana 6'lı seviyelerden yönünü aşağı çevirmişti.

Analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 5,7550'nin destek, 5,8510'un direnç konumunda olduğunu belirtti.

Piyasalar bugün Merkez Bankası tarafından açıklanacak haziran ayına ilişkin beklenti anketini,  TÜİK tarafından açıklanacak mayıs ayı tarım ürünleri üretici fiyatları ile nisan ayı dış ticaret endekslerini takip edecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.