Dolarda Hareketli Anlar Yaşanıyor!

Dolarda Hareketli Anlar Yaşanıyor!
Dolar/TL, yüzde 0,1 değer kaybıyla 6,05 seviyesinden alıcı buluyor. Aynı dakikalarda euro 6,80'den, sterlin ise 7,82'den işlem görüyor.
Dün en yüksek 6,13'u gören dolar/TL, günü önceki kapanışın yüzde 1,3 üzerinde, 6,05'ten tamamladı.Dolar/TL, bugüne yükselişle başlamasının ardından sanayi üretim verisi sonrası düşüşe geçerek saat 10.40 itibarıyla yüzde 0,1 azalışla 6,05 seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yatay seyirle 6,80'den, sterlin/TL yüzde 0,3 düşüşle 7,82'den alıcı buluyor.

ÇİN- ABD GELİŞMELERİ PİYASALARI NEGATİF ETKİLEDİ

ABD ile Çin arasındaki müzakerelerden sonuç alınamaması ve ABD'nin Çin'e yönelik uygulamaya aldığı gümrük tarifesinden sonra misilleme olarak Çin'in de ABD'den ithal edilen 60 milyar dolarlık mal grubuna gümrük tarifesi uygulama kararı, küresel piyasalardaki negatif seyrin sürmesinde etkili oldu.

Söz konusu gelişmelerin ardından ABD Başkanı Donald Trump, dün akşam yaptığı açıklamada, haziran sonunda Japonya'da yapılacak G20 Zirvesi'nde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşeceğini bildirdi.

'DOLARDA 6,23 ÖNEMLİ DİRENÇ KONUMUNDA'

Analistler, dün açıklanan mart ayı cari açık verilerinin beklenenden iyi gelmesine rağmen dünya borsalarındaki negatif seyirle dolar/TL'nin yüzde 1,3 değer kazandığını anımsatarak, yurt içinde siyasi gelişmelerin öne çıktığını belirtti.

Yurt dışında Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi ve ZEW endeksleri ile ABD'de ithalat ve ihracat fiyat endekslerinin takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 6,23'ün önemli direnç, 5,9650'nin destek konumuna geldiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.