Memur emeklilerinin ek ikramiye ödemeleri sürüyor

Memur emeklilerinin ek ikramiye ödemeleri sürüyor
Memur emeklilerine yıllık 3 bin 407 liraya varan ek ikramiye ödemeleri sürüyor. Emeklilerin, vefat etmişse yakınlarının başvuru için 27 Ocak’ı kaçırmaması gerekiyor...
Kamuda 30 yıldan fazla hizmeti olmasına karşın emekli ikramiyesini 30 yıl üzerinden alanlar muradına eriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), başvurusunu yapanların ek ikramiye ödemelerini yapıyor.
 
BAŞVURUDAN 3 AY SONRA YATIRILIYOR


Memur emeklilerinin ek ikramiyeleri başvuru tarihlerinden itibaren 3 ay içinde hesaplarına yatırılırken, hak sahiplerine tanınan sürede de sona yaklaşılıyor. Memur emeklilerinin, vefat etmişse yakınlarının 27 Ocak 2018'e kadar mutlaka başvuru yapması gerekiyor. Emekli ikramiyesi tutarı, emekli olunan tarihte geçerli olan katsayılara göre hesaplanıyor.
 
YILLIK EN AZ 50 LİRA


Ancak her tam hizmet yılı için ödenecek ikramiyenin bir yıllık tutarı 50 liranın, ödenecek toplam ikramiye tutarı ise 100 liranın altında olamıyor. Yıllık ödenecek en yüksek ikramiye tutarı da 3 bin 407 lira 42 kuruş. Örneğin; Mart 1994'te emekli olan ve 37 yıl 9 aylık hizmeti üzerinden aylık bağlanan bir şube müdürüne, ödenecek ikramiye 70,77 lira (10,11 x 7). Ancak her yıl için ödenecek ikramiye 50 liradan az olmayacağından, ödenecek tutar 350 lirayı buluyor..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.