Türk Telekom internet tarifelerini açıkladı, fiyatları tepki topladı

Türk Telekom internet tarifelerini açıkladı, fiyatları tepki topladı
Türk Telekom kotasız internet tarifelerini açıkladı. 346 liraya varan üstelik taahhüt gerektiren internet tarifeleri tepki çekti.
İnternet hizmetinde kotanın (Adil Kullanım Noktası-AKN) kaldırılmasının kararlaştırılmasının ardından sağlayıcıların yeni yıldan itibaren geçerli olacak yeni paketleri merakla bekleniyordu.

Türk Telekom, kotasız tarifelerini sonunda açıkladı. Telekom AKN sistemini tamamen ortadan kaldırdı ancak duyurduğu uçuk fiyatlı tarifeler kullanıcıların tepkisini çekti.

Tarifelerden haberdar olan kullanıcılar Twitter'dan Ekşi Sözlük'e kadar pek çok sosyal medya platformunda fiyatlara tepki gösterdi.

4 MBPS İÇİN 59.90 TL!
Türk Telekom'un açıkladığı tarifelerde fiyatlar arasındaki farklı belirleyen tek şey bağlantı hızları olarak göze çarpıyor. Tarifeleri S, M, L, XL, XXL şeklinde ayıran ISS, sabit telefonlu, yalın internetli kullanıcılarına ayrı ayrı seçenekler sunuyor. Kotanın kaldırılması önemli bir gelişme olsa da, Türk Telekom’un başlangıç paketlerinde sunduğu hız limiti büyük hayal kırıklığı oldu. 60 TL’lik (59.90) pakette 4 Mbps gibi bir hız sağlanırken, 50 Mbps AKN’siz tarife isteyenlerin 250 TL gibi uçuk bir rakam ödemeleri gerekiyor.

100 Mbps limitsiz internet isteyenler ise 346 liraya varan aylık ücret ödemek zorundalar. Bulgaristan gibi Balkan ülkelerinde limitsiz internet için fiyatlar Türk parasıyla 50 TL’yi bile bulmazken, Türk Telekom’un açıkladığı fiyatlar çok konuşulacak gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.