Ziraat Bankası kredi kartı borcu yapılandırması nasıl yapılır?

Ziraat Bankası kredi kartı borcu yapılandırması nasıl yapılır?
Cumhurbaşkanı Erdoğan dün kredi kart borçları için Ziraaat Bankası'nın yapılandırma yapacağını duyurdu. Peki Ziraat Bankası'nın kredi kartı yapılandırmasından faydalanmak için neler yapmak gerekir?
Cumhurbaşkanı Erdoğan dün kredi kart borçları için Ziraaat Bankası'nın yapılandırma yapacağını duyurdu. Peki Ziraat Bankası'nın kredi kartı yapılandırmasından faydalanmak için neler yapmak gerekir?

Ekonomist Belgin Maviş CNN Türk’e yaptığı açıklamada Ziraat Bankası kredi kartı borcu yapılandırmasından faydalanmak isteyen kişilere süreçle ilgili detayları anlattı.

Yapılandırmanın kredi kartı kullananlar için rahatlatıcı bir uygulama olduğunun altını çizen Maviş,  borçların anapara ve faizlerle birlikte takibe girmekten büyük ölçüde kurtulabileceklerini ifade etti.

Farklı bankalardan farklı oranlarla vade kullanmak yerine Ziraat Bankası’nın kendi karından da feragat ederek oluşturduğu yeni kredi faizlerinin vatandaşa olumlu yansıyabileceği söyleyen Maviş, her kesimden farklı gelirlere sahip kişilerin uygulamadan yararlanabileceğini hatırlattı. Kredi kartı borçlarının önemli bir çözüme kavuşturulacağını ifade eden Maviş, bankanın uygulamayı “birleştirilen ihtiyaç kredisi” olarak tanımladığını dile getirdi.

Diğer bankalarda uygulanan faiz oranlarının ortalama 2,25’in üzerinde olduğunu hatırlatan Belgin Maviş vadelerin ve faizlerin oldukça cazip olduğunu söyledi.

HAREKET ALANI GENİŞLEYECEK, TAKİPLER AZALACAK
Farklı vadeler ve faizler yerine borçların tek bir çatı altında toplanması borç sahiplerinin hareket alanını geliştirecek. Öte yandan kredi kartı borçlarının yüzde 30’luk kısmını ödeyemediği için takibe takılan kişiler büyük oranda azalacak.


Birleştiren İhtiyaç Kredisi; kredi kartlarına uygulanan aylık faiz oranlarından çok daha uygun şartlar ile 24 aya kadar aylık %1,10 ve 60 aya kadar aylık %1,20 faiz oranlarıyla müşterilerimize sunulmaktadır. 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle nakit avans kullanılması veya kredi kartı harcaması nedeniyle kart borcu ödeme güçlüğü yaşayan veya gecikmede olan vatandaşlarımızın üzerindeki anapara ve faiz yükü Birleştirilen İhtiyaç Kredisi ile azaltılarak uygun vade seçenekleri ile kredi kartı borçları ödenebilir hale getirilecektir.

ZİRAAT BANKASI KREDİ KARTI YAPILANDIRILMASI BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?
Kredi kartı borcu yapılandırmasından faydalanmak isteyen kişilerse “Birleştiren İhtiyaç Kredisi” başlığı altında şubelere müracaat ederek başvurularını yapabilecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.