Esenyurt Belediyesi’nin Üniversiteli Gururları

Esenyurt Belediyesi’nin Üniversiteli Gururları
Esenyurt Belediyesi’nce ücretsiz olarak hizmet verilen hazırlık kurslarına katılan öğrenciler üniversite sınavında büyük başarı göstererek prestijli üniversitelere yerleşti.



Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü Sürekli Eğitim Merkezi tarafından verilen hazırlık kursları üniversiteye girişin anahtarı olmaya devam ediyor. Ücretsiz üniversite hazırlık kurslarına katılan öğrencilerden 586’sı prestijli üniversitelerde iyi bölümler kazandı. Kazanan öğrencilerden 283’ü lisans, 303’ü ise ön lisans bölümlerine yerleşme hakkı elde etti. Üniversiteye Esenyurt Belediyesi’nin kurslarında hazırlanan 1 öğrenci tıp, 2 öğrenci hukuk fakültesi, 29 öğrenci mühendislik, 11 öğrenci mimarlık ve tasarım fakültesi, 13 öğrenci eğitim fakültesi, 27 öğrenci fen- edebiyat fakültesi, 20 öğrenci iletişim fakültesi, 24 öğrenci iktisadi, idari ve sosyal bilimler fakültesi, 20 öğrenci işletme fakültesi, 57 öğrenci sağlık bilimleri fakültesi, 5 öğrenci ise turizm fakültesini kazanarak üniversiteli oldu.

Yıl boyu ücretsiz üniversite eğitimi


Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü Sürekli Eğitim Merkezi tarafından verilen hazırlık kursları, her yönüyle eksiksiz eğitim hizmeti veriyor.  Kurslarda hafta içi mezun grupları, hafta sonu ise 12’nci sınıflar ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Bu kurslarda eğitim görmenin tek şartı Esenyurt’ta ikamet etmek. Kurslarda ayrıca ders kaynakları ücretsiz olarak dağıtılırken, her ay deneme sınavları ücretsiz olarak yapılıyor. Öğrenciler için üniversite ortamında deneme sınavları yapılıyor, üniversite gezileri ve motivasyon seminerleri düzenleniyor. Velilerle sürekli irtibat halinde olan kurum öğrencilere rehberlik eğitimleri veriyor. Öğrenciler, kursa başlamadan önce yapılan seviye belirleme sınavı ile 30-35 kişilik sınıflara ayrılarak yıl boyu ücretsiz eğitim imkanından faydalanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.