Kamu kaynakları peşkeş çekilmiş

Kamu kaynakları peşkeş çekilmiş
Esenyurt Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı toplantısında konuşan Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt'taki kamu kaynaklarının müteahhitlere peşkeş çekildiğini söyledi. Bozkurt, “Belediyenin içinde bulunduğu binanın yüzde yirmi yedisi bele
Esenyurt Belediyesi'nin Mayıs ayı meclis toplantısına Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve AK Parti Grup Başkanvekili Gazanfer Karakaş arasında kaynak tartışması yaşandı. AK Partili Karakaş'ın, “Esenyurt'ta birçok sorun var ve ne tür bir çözüm üretilecek bilmiyoruz” şeklindeki sözlerine cevap veren Bozkurt, geçmiş yıllardaki sorunların bugün hala devam ettiğini söyleyerek AK Parti yönetimini hedef aldı. Bozkurt, “Bütün sokaklarda sorun var. Her tarafta sorun var diyorlar doğru. Sorun çok. Ben size bir tane yer söyleyeyim. Şu anda bulunduğumuz binanın yüzde yirmi yedisi belediyenin, yüzde yetmiş üçü müteahhitin. Belediye binası bile peşkeş çekilmiş. Kamunun kaynakları müteahhitlere verildi. Şimdi müsaade ederseniz dinleyin, lütfen sınırlarınızı aşmayın” dedi.

Biz öğrenciniz değiliz

Başkan Bozkurt'un cevabı sonrası mecliste tansiyon yükseldi. AK Partili Karakaş, “Biz öğrenci değiliz azarlanmaya gelmedik” diyerek Bozkurt'a yanıt verirken AK Parti sıralarında da sesler yükseldi. Yaşananlara karşı muhalefeti sakinliğe davet eden Bozkurt, “O zaman belediye başkanına saygılı olacaksınız. Benim görev tanımım açık. Ben belediye başkanlığı yetkimi yasalardan alıyorum. Burada birilerinin bu yetkiye müdahale etmesine asla izin vermem sizin de buna hakkınız yok. Bizim kurallarımız belli ne yapacağımız belli. Sürekli ders vermek huyundan vazgeçin. Sizden ricam şimdi AK Parti Grup Başkanvekili olarak kendi sınırlarınız içinde kimseye ders vermeden hareket edin” diye konuştu.

Biz ders vermeyiz

Bozkurt'un eleştirilerine cevap veren Karakaş, kendilerinin ders vermek gibi bir maksatları olmadığını belirterek, “Ders vermiyoruz. Kimsenin de ders vermesine müsaade etmeyeceğiz. Benim bu kürsüde konuşmak hakkım var. Burada rahatça özgürce konuşmaya hakkım var. Bu engellenemez. Esenyurt Belediyesi'yle ilgili söylemiş olduğunuz rakamlarla ilgili yanlış bilgi veriyorsunuz. 2010 yılında Esenyurt'ta kat karşılığında sözleşmeler yüzde 30-25 aralığında yapılıyordu. O gün ki kanunlara bakın. Bugün bizim belediye binamızda şu an elli yedi bin metrekare inşaat alanımız var. Buranın 400 milyon değeri var. Hazinede 200 milyon. Burayı devretseniz 200 milyon artıdasınız. Burası zamanında 22 milyon bedelle alınmış şimdi değeri 400 milyon kim ne zarar vermiş? Bize projelerinizi getirin destekleyelim. Ama geriye dönük eleştiride bulunup vuracaksanız biz AK Parti olarak buna müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Makam araçlarında bile haciz var

Esenyurt Belediye binasıyla ilgili AK Partili Karakaş'ın yaptığı savunmanın hiçbir geçerliliği olmadığını anlatan Bozkurt, ihalenin şaibeli olduğunu kaydetti. Bozkurt, “Hayatımın hiçbir döneminde yüzde otuzla kat karşılığı bina verildiğine rastlamadım. Belediyenin yüzde yirmi yedisi bizim diyorsunuz ve 400 milyon değeri var diyorsunuz. Buranın ihalesini anlatayım. Bu ihaleye tek bir firma giriyor. 200 bin metrekarelik inşaatın ihalesine Türkiye'de bir tane firma giriyor. Böyle şaibeler olmamalı” dedi. Belediyenin makam araçlarında dahi haciz olduğunu kaydeden Bozkurt, “Kullandığımız makam aracında 15 haciz 15 yakalama kararı var. Böyle olmasa daha mutlu olurdum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.