Sorun varsa çözüm de var

Sorun varsa çözüm de var
Esenyurt’un 5 yıllık stratejik planını muhtarlarla paylaşan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “İlçedeki tüm sorunlara çözüm yolumuz var. Bu ilçeyi birlikte yöneteceğiz” dedi
Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt için hazırladıkları 5 yıllık stratejik planın detaylarını muhtarlara sundu. Esenyurt Nikah sarayında düzenlenen programda 43 mahalle muhtarıyla bir araya gelen Başkan Bozkurt, Esenyurt’un sorun ve ihtiyaçlarını anlatarak bu ihtiyaçlar için buldukları çözüm yollarını da aktardı. Başkan Bozkurt, eğitimden, ulaşıma, çocuk parklarından yeşil alan ihtiyacına kadar geniş çapta hazırladıkları projelerin detaylarını anlatarak muhtarların merak ettiği soruları yanıtladı. Başkan Bozkurt, projelerin hayata geçirilmesi noktasında titizlikle çalışacaklarını söyleyerek, ilgili birimlerin projelerin en iyi şekilde hayata geçirilmesi için çalışmalarına başladıklarını bildirdi. Esenyurt’un sorun ve ihtiyaçlarını anlatan Başkan Bozkurt, “Tüm sorunlara çözüm yolumuz var. Gerekli stratejik planımızı yaptık. Bütçeyi dengeledik çünkü biz bu konuda tecrübeliyiz. Plan nedir, bütçe nedir, proje nedir, strateji nedir, çalışan nedir, emek nedir bunun kıymetini biliyoruz ona göre davranıyoruz. Amacımız bize bahşedilen bu görevi namusumuzla yapıp beş yıl sonra sokaklarda alnımız ak bir şekilde dolaşabilmek” dedi.

Kreş sayısı 25’e çıkarılacak

Esenyurt’ta 900 öğrenci kapasiteli 11 tane çocuk kreşi bulunduğunu belirten Başkan Bozkurt, “Önümüzdeki beş yıllık dönemde 14 tane kreş yapmayı hedefliyoruz. Böylelikle ilçemizdeki kreş sayısı 25’e çıkacak. Bizim geleceğin bilim adamlarını yetiştirmemiz, o çocukların kafasını dolu şeylerle doldurmamız lazım. Buraları kar elde etme amacıyla yapmıyoruz” diye konuştu. Çocuk Dünyası Kültür ve Eğlence Merkezi projesini hayata geçirerek Esenyurt’un marka değerine katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Bozkurt şunları ekledi, “Çocukların orada gidip eğlenebilecekleri bir yer olacak. Bunun yanı sıra Çocuk Trafik Eğitim Parkı projemiz de var. Bu projeyi Turgut Özal Stadyumu’nun yanına yapmayı planlıyoruz” dedi.

Esenyurt'a metro gelecek

Esenyurt’a gelecek olan metronun sanayi bölgesinden geçirerek, sanayiye ulaşımı kolaylaştırmayı planladıklarını vurgulayan Başkan Bozkurt, “Metro inşaatını hem başlatmak hem de doğru güzergahta seyretmesini sağlamak için Ekrem İmamoğlu ile görüştük. Metroyu Akçaburgaz sanayinin içinden geçirmeyi planlıyoruz. Sanayiyle Esenyurt’u entegre ederek, Esenyurtluların ilçemizde bulunan sanayide çalışmasını kolaylaştırıp, sanayicinin servis maliyetini azaltarak, otobüs ve minibüsle taşınan vatandaşların metroyla taşınmasın sağlamak. Böylelikle oluşan trafiğe karşıda önlem almış olacağız. Kıraç’ta yaşayan vatandaşlarımızın da metrodan faydalanması için projeyi gözden geçiriyoruz. Ayrıca Haramidere bölgesi içinde tramvay hattı yapacağız. Bu hatla derenin iki yanındaki vatandaşlarımız sanayiyle buluşacak. Mahmutbey gişelere doğru gidecek bir hat olacak bu. Buradaki meselemiz sanayi alanlarıyla konut alanlarının birleştirilmesi” şeklinde konuştu.

Güzergahlar yeniden belirlenecek

Vatandaşların toplu taşıma araçlarına kolay ulaşmasını sağlamak amacıyla güzergahların yeniden düzenleneceğine söyleyen Başkan Bozkurt, “Vatandaş evinden çıktığında 200-300 metre yürüyerek herhangi bir toplu taşıma aracına binebilsin. 2 km yürümek zorunda kalmasın diye ilgili birimlere minibüs ve İETTgüzergahlarını yeni baştan dizayn etmeleri konusunda talimat verdim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.