Erdoğan'ın haddini bil dediği isim Bahçelievler Kaymakamı Özyiğit çıktı

Erdoğan'ın haddini bil dediği isim Bahçelievler Kaymakamı Özyiğit çıktı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Sen kendini ne sanıyorsun, haddini bil" diye seslendiği ismin Bahçelievler Kaymakamı olduğu Mehmet Ali Özyiğit olduğu ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün 35. kez muhtarlarla buluştu. Muhtarlara seslenen Erdoğan'ın hedefinde, '15 Temmuz gazisinin evraklarıyla ilgilenmediği' iddia edilen bir kaymakamvardı. Erdoğan'ın, 'Sen kendini ne sanıyorsun, haddini bil' diye seslendiği kaymakamın kim olduğu ortaya çıktı.

Bugünkü muhtarlar toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele türkiye'nin hücum pozisyonuna geçtiğini ilan etti. Batılı ülkeleri sert bir dille eleştiren cumhurbaşkanı, "Keser döner 

sap döner gün gelir hesap döner" diye konuştu.
Asıl hedefinde ismini vermediği bir kaymakam vardı. Bir gazinin işlemlerini ağırdan aldığı ileri sürülen kaymakamı sert sözlerle eleştirdi. O ismin İstanbul Bahçelievler Kaymakamı olduğu Mehmet Ali Özyiğit olduğu öğrenildi.



MEHMET ALİ ÖZYİĞİT KİMDİR?

26.11.1967'de Konya Ereğli'de doğdu. İlkokulu Halkapınar'ın Osmanköseli köyünde, Ortaokulu Seydişehir Mahmut Esat Ortaokulunda okudu. 1984 yılında Seydişehir Endüstri Meslek Lisesinden (Elektrik Bölümü) mezun oldu. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

Kaymakam Adaylığına Gümüşhane merkezde başladı. Teftiş ve Refakat stajını bitirdikten sonra 1 yıl dil öğrenme ve idari yapıyı incelemek üzere İngiltere Exeter'de kaldı. Kırklareli-Demirköy, Denizli-Honaz Kaymakam Vekilliği yaptı.

​ Erdoğan: Ey kaymakam sen kendini ne sanıyorsun, orada kalıcı mısın?
1993 yılında Eskişehir-Beylikova'da asil Kaymakam olarak göreve başladıktan sonra 1994-1996 yılları arasında Şırnak-Silopi Kaymakamlığı, 1996-2000 yılları arasında Bayburt Vali Yardımcılığı, 2000-2005 yılları arasında Denizli-Acıpayam Kaymakamlığı, 2005-2008 yılları arasında Bilecik Bozüyük Kaymakamlığı, 2008-2013 yılları arasında da Antalya Kepez Kaymakamlığı yaptı. 2 Eylül 2013 tarihinden itibaren Bahçelievler Kaymakamlığı görevini yürütmektedir. İyi derecede İngilizce bilen Özyiğit evli ve 5 çocuk babası.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.