Kartal'da 8 katlı bina çöktü.. Ölü ve yaralılar var...

Kartal'da 8 katlı bina çöktü.. Ölü ve yaralılar var...
İstanbul Kartal'da 8 katlı bir bina çöktü. İstanbul Valisi Yerlikaya, Kartal'da binanın çökmesi sonucu 2 kişinin öldüğünü, 1'i ağır 7 kişinin yaralı kurtarıldığını söyledi. Yerlikaya, 9 yaşında bir çocuğun enkaz altında olduğunu belirterek,
Kartal'da, patlama sonrası 8 katlı bir binada çökme meydana geldi. Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak üzerinde bulunan 8 katlı binada henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Saat 16.00 sıralarında meydana gelen patlamanın ardından bina çöktü.
EKİPLER SÜREKLİ ÇAĞRI YAPIYOR
Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekiplerini enkazda arama çalışmalarına başladı. İtfaiye ekipleri, enkaz çevresinde sürekli çağrı yapıyor. Çevredeki vatandaşlar da itfaiye ekiplerine çalışmalarında yardım ediyor. Binada yaşayanların yakınları da haberi alarak olay yerine akın etti.
Sokakta elektrik ve doğal gaz kesintisi yapılırken, olay yeri aydınlatıldı. Polis, sokağa güvenlik şeridi çekerken, sivil giriş çıkışlarına izin verilmiyor.
Öte yandan, ambulanslar bölgede hazır bekletiliyor.
2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 7 KİŞİ YARALI KURTARILDI
İstanbul Valiliği, Kartal'da binanın çökmesi sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 kişinin yaralı kurtarıldığını bildirdi. Olay yerinden geçen kişilerin de hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.
İSTABUL VALİSİ'NDEN YENİ AÇIKLAMA
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kartal'da çöken 8 katlı binayla ilgili yeni bir açıklama yaptı. 2 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili Yerlikaya, "9 yaşında bir çocukla temas halindeyiz, onu enkazın altından çıkaracağız. Muhammet Alemdar'ımız, 9 yaşında, kendisiyle devamlı görüşüyoruz. Dua edelim, onu oradan sağlıkla inşallah kurtaracağız. Şimdiye kadar 7 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Yaralılardan birinin durumu ağır" dedi.
HASTANELERE AKIN ETTİLER
Kartal'da çöken binanın ardından vatandaşlar yakınlarını bulmak için hastanelere koştu.
Kartal'da 8 katlı binanın çökmesinin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken, bina içerisinde yakınları bulunanlar ise çevredeki hastanelere koştu. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki bir acil ünitesi, enkazdan çıkan yaralıları tedavi etmek üzere boşaltıldı. Hastanenin acil girişindeki büyük bir kalabalık ise gelen ambulanslar içerisinde yakınlarını aradı.
Yaralılar arasında tanıdıklarını görmeye çalışan vatandaşların üzüntülü bekleyişi sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.