BALIK KAÇIYOR, BALIKÇI KOVALIYOR

BALIK KAÇIYOR, BALIKÇI KOVALIYOR
Balık av sezonunun açıldığı günden buyana rastgele diyerek denize açılan balıkçılar sezonun açıldığı ilk günden buyana adeta balığı kovalıyor. Balıkçılara göre her türden balık bolluğu yaşanıyor fakat toplu halde fazla yakalanamadığı için bu durum balık

1 Eylül’de denizlerde av yasağının sona ermesiyle, her gün tekneleriyle denize açılan balıkçılar tabiri yerinde ise; turnayı gözünden vuramadı. Balıkçılara göre; denizlerimizde her türden balık bol miktarda bulunuyor fakat balık sürüsü toplu olarak yakalanamadığı için bu durum balık fiyatlarının düşmesi yerine yükselmesine yol açıyor.

BALIKÇI UMUTLA KOVALIYOR

“Tekneler rast gele diyerek denize açılıyor fakat beklentimizin altında balıkla dönüyorlar” diyen İstanbul’un ünlü balıkçısı Balıkçı Kenan Balcı, “Denizde nereye olta atsan bir balık türünü yakalayabiliyorsun. Balık var hem de bol miktarda. Fakat balıkçımıza rast gelmiyor. Balık fiyatlarının düşmesi, bazı türlerin bol miktarda yakalanmasına bağlı. Bu konuda umudumuz tam. Denizlerimizde adeta balıkçı ve balık kovalamacası yaşanıyor. Balık kaçıyor, balıkçı umutla kovalıyor. Havalar serinlediğinde bu balık sürülerinin avlanabileceği inancındayım” dedi.

BEREKETLİ SEZON İÇİN DUA ETTİK

Bu yıl son yıllarda olduğundan daha fazla balık türünün bulunduğuna dikkati çeken Balıkçı Kenan Balcı, “Denizlerimizde bereket tükenmez. Ben her zaman söylüyorum; denizler ekmeden biçtiğimiz tarlalarımızdır diye.. Bu yıl esasında dışarıdan görünenin tam aksine çok bereketli. Çünkü tüm balık türleri var. Ben sadece; başta balıkçılar olmak üzere herkese az daha sabır diliyorum. Bu yıldan çok umutluyum. Balıkçı camiamız da aynı fikirde. Geçtiğimiz günlerde din görevlilerimizi tesislerimizde ağırladık. Hocalarımız da sezonun bereketli olması için bile dua etti. Bu yılın, geçen yıllardan bile daha bereketli olacağı konusunda umutluyuz” diye konuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.