Posoflular İstanbul’da büyük bir buluşmaya imza attı

Posoflular İstanbul’da büyük bir buluşmaya imza attı
Posof Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından planlanan, İstanbul’da bulunan Posoflular tarafından ise organize edilen 4’üncü Posoflular buluşması Maltepe Cevahir Otel’de düzenlendi.
Posoflular arasında birlik, beraberlik, işbirliği ve dayanışmayı arttırmak amacıyla gerçekleştirilen toplantıya Posofluların ilgisi yoğun oldu. Düzenlenen etkinliğe İstanbul 3. Bölge Milletvekili Tülay Kaynarca, Posof Kaymakamı Enver Yılmaz, Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, Bitlis Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkanı Ufuk Özen Alibeyoğlu, ARDAFED Bursa Başkanı Zekai Aydın, İstanbul Posoflular Dernek Başkanı Aydın Karadağ, Kocaeli Posoflular Dernek Başkanı Muammer Eren, Bursa Posoflular Dernek Başkanı Ayhan Yener, Anadolu Yakası Posoflular Dernek Başkanı Atilla Güngör, Esenyurt Posof Dernek Başkanı Mihrican Deniz ve çok sayıda akademisyen, işadamı, sanatçı, bürokrat ve siyasi katıldı.

Posof'a ve Posofluya katkısı olan herkesten Allah razı olsun”

Kokteyl ile başlayan toplantının açılış konuşması İstanbul Posof Dernek Başkanı Aydın Karadağ tarafından yapıldı. Karadağ, katılım gösteren tüm konuklara teşekkür ederek; “Posof sevdalısı hemşehrilerimiz ile bir araya geliyoruz. İnanıyorum ki bu birliktelik artarak devam edecek ve Posof'a, Posofluya çok büyük kazanımlar sağlayacaktır. Gecesini gündüzüne katarak çalışan, Posof ve Posoflu için şans olan Belediye Başkanımız Cahit Ulgar başta olmak üzere, bir önceki kaymakamımız Bitlis Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkanı Ufuk Özen Alibeyoğlu'na ve Posof Kaymakamımız Enver Yılmaz'a şükranlarımızı sunarız. Posof'a ve Posofluya katkısı olan ve bu ülkenin birlik ve beraberliği için çalışan, mücadele eden herkesten Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Memleketinize bekliyoruz”

Posof Kaymakamı Enver Yılmaz ise bölgede yaklaşık olarak 1 yıldır görev yaptığını belirterek; “Posofluların birlikteliği ve yapılan projeler bölgemizin kalkınması için büyük önem arz ediyor. Özellikle Belediye Başkanımızla birlikte sizleri memleketinize bekliyoruz” dedi.

Bu buluşmalar sayesinde daha güçlü ve daha azimliyiz”

Ülkemizin en kuzeydoğusunda olan serhat ilçemizden sizlere selam, sevgi ve saygılarını getirdim” diyen Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar ise; “Yaklaşık olarak 4 yıldır zaman zaman İstanbul’da, İzmir’de, Bursa’da, Ankara’da bir araya gelmeye gayret ettik. Bu süreç zarfında birçok hemşerilerimizle bölgemizin sorunlarını konuştuk ve bunlar için işadamlarımızdan destek aldık. Bu buluşmalarımız sayesinde daha güçlü ve daha azimliyiz. Güzel bir ilçe, güzel bir memleket arzu ettiğinizi biliyorum. Bizler orada serhat ilçemizin daha iyi olabilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sizlerin en azından yaz tatillerinde memleketinizde olmanızı istiyoruz. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadığınızı biliyoruz. Yanımızda olduğunuzu her zaman hissediyoruz. Bundan sonraki buluşmamız ise inşallah Posof Aşıklar festivalinde olacaktır. Posof’a yapılanları masaya yatırarak sorunları konuşarak yerinde görürsek çok daha verimli olacağı kanaatindeyiz” şeklinde konuştu. Başkan Cahit Ulgar, 3 ay içerisinde bir tekstil atölyesini Posof’ta hayata geçeceğinin müjdesini vererek, bu girişimin bu toplantılar sayesinde ortaya çıktığını sözlerine ekledi.

Kaynarca; “Bu salon memleket kokuyor”

Programa katılım sağlayan Posoflu Milletvekili Tülay Kaynarca ise yaptığı konuşmada bu salon memleket kokuyor diyerek sözlerine başladı. ‘Bu salon bugün Posof kokuyor bu güzel duyguyu bizlere tattırdığınız için hepinize yürekte teşekkür ediyorum. Posoflu olmak her zaman ayrıcalıktır. Yakın tarihte gittiğim Posof’ta hakikaten Sayın Başkanım azmini gördüm. Hükümetimizin elini uzattığını eğitim ve diğer eksikler hususunda yapılan yatırımlar gerçekten fark edilir boyutta bu anlamıyla bizlerde elimizden gelen tüm desteği sunmak zorundayız. Özellikle Ilgar dağ projesi bizler için büyük önem arz etmektedir. İlçemize ekonomik anlamda katkı sağlayacaktır. Posof Türközü sınır kapısıyla alakalı çalışmalarımızda büyük sonuç vereceği kanaatindeyim. Bu organizasyonu emeği geçenlere teşekkür ediyorum ’ dedi.

Akşam yemeği ile son buldu

Yapılan açıklamaların ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı hemşerilerini yapılanlar hakkında bilgilendirmede bulundu. Düzenlenen program akşam yemeğiyle son buldu. Belediye başkanı Cahit Ulgar tüm hemşeriyle tek tek sohbet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.