SİVRİSİNEKLER YAZIN SORUN OLMAYACAK

SİVRİSİNEKLER YAZIN SORUN OLMAYACAK
Kış aylarında sivrisinekler için tedbir almaya başlayan Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışarak kanalizasyon, rögar ve diğer sinek üreme kaynaklarını düzenli olarak ilaçlıyor.
 

Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sivrisineklerle mücadele ederek, vatandaşın yaz aylarını rahat geçirmesi için çalışıyor. İlaçlamaları uygun zamanlarda programlı bir şekilde gerçekleştiren müdürlük ekipleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İlaçlama Hizmetleri’yle koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütüyor. Esasında ilaçlamadaki tüm yetkinin İBB’de olmasına rağmen, ilaçlama sorumluluğuna ortak olan Beylikdüzü Belediyesi, sivrisineklerin özellikle yaz aylarında sorun olmaması adına yoğun bir çaba sarf ediyor. Ayrıca belediye ekipleri, ilçedeki apartman görevlilerine sivrisinekle baş etme yolları ile ilgili sunumlar da gerçekleştiriyor.

İlaçlamalar Tüm Yıl Sürüyor

Şubat ve Mart aylarında termal sislemeyle başlayan ilaçlamalar, Nisan ayında da larva ilaçlamasıyla devam ediyor. Gece soğuk sistem ULV ilaçlama sistemi kullanılıyor. Vatandaşı ve yetkilileri bilgilendirmek adına belediye yönetimi ile de sürekli iletişim halinde olan Veteriner İşleri Müdürü Ertuğrul Tunçel, “İnsan eliyle oluşturulmuş her türlü durgun suda üreyip, çoğalabilen sivrisineklere, vatandaşlarımız da ufak önlemler alarak karşı koyabilir. Sivrisineklerin üreme noktaları olan variller, bidonlar, su giderleri, kuyular, çöp konteynerleri, mazgallar, çeşmeler gibi daha birçok noktada bilinçli davranırsak profesyonel yardım gerektirmeden oluşumları engellenebilir.” şeklinde konuştu.

Sivrisinek ile ilgili şikayet, talep ve görüşleriniz olduğu takdirde ALO 153’ü arayarak bildirebilirsiniz. Ayrıca destek çalışmaları için Beylikdüzü Belediyesi Çağrı Merkezi Hattı 444 09 39’u da arayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.