TSK son 10 günün bilançosunu açıkladı

TSK son 10 günün bilançosunu açıkladı
TÜRK Silahlı Kuvvetleri son 10 günde terörle mücadele kapsamında sürdürülen operasyonlarda 93 teröristin etkisiz hale getirildiği ve teröristler tarafından kullanılan 71 sığınak, barınak, mağara ve depo bulunarak kullanılamaz hale getirildiğini açıkladı.
Teröristle Mücadele Harekatı kapsamında; 11 - 21 Mayıs 2017 terör örgütünün sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullanması sebebiyle büyük önem taşıyan özellikle Hakkari, Şırnak, Siirt, Diyarbakır, Batman ve Tunceli'de teröristlerden temizlemek ve bahar-yaz dönemine yönelik hazırlıklarını kısıtlamak amacıyla operasyonlaraın aralıksız devam ettiği belirtildi.


Şırnak Beytüşşebap ilçesi Bestler-Dereler, Hakkari Yüksekova ilçesi, Diyarbakır Silvan-Lice-Kulp ilçeleri, Erzurum Şenkaya ilçesi, Ardahan Göle ilçesi, Bingöl, Muş ve Hatay Amanoslar bölgelerinde orta ve büyük çaplı operasyonlar yapıldı. Operasyonlarda; 93 terörist etkisiz hale getirildi ve 2 adet 60 mm havan, 12 uçaksavar-makinalı tüfek, 313 piyade tüfeği, 4 keskin nişancı tüfeği, 5 roketatar, 6 Law ve 597 el bombası ele geçirildi. Kaynak: TSK son 10 günün bilançosunu açıkladı 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.