YKS hangi tarihe ertelendi? YÖK açıkladı

YKS hangi tarihe ertelendi? YÖK açıkladı
Erken seçim tarihiyle çakışan YKS hangi tarihe ertelendi? YÖK, konuyla ilgili açıklama yaptı.
ÖSYM tarafından 23-24 Haziran'da gerçekleştirilmesi beklenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS)  tarihi, erken seçim tarihiyle çakışınca YÖK devreye girdi ve YKS ertelendi. Peki 2018 YKS ne zaman? İşte ertelenen YKS tarihi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Bahçeli ile yaptığı görüşme sonrasında erken seçim kararına varıldığını ve seçimin 24 Haziran 2018'de gerçekleştirileceğini duyurdu. Ancak bu tarih, üniversiteye geçişte kaldırılan YGS-LYS sonrasında bu yıl ilk defa uygulanacak olan YKS ile çakışıyordu. Bu gelişme üzerine YÖK harekete geçti ve sınav ertelendi. 

YKS NE ZAMAN? (2018)

Erken seçim tarihinin YKS tarihi ile çakışması sonrasında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) devreye girdi ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihi ertelendi.

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), 24 Haziran'da yapılacağı açıklanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri nedeniyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 30 Haziran ve 1 Temmuz'da düzenleneceği duyuruldu.

YÖK'ten yapılan açıklamada, 24 Haziran 2018'de gerçekleştirileceği açıklanan erken seçim tarihinin YKS'nin yapılacağı tarihle aynı güne denk geldiği hatırlatıldı.

Bunun üzerine YKS'nin 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde düzenlenmesine karar verildiği bildirildi.

Bu kapsamda, YKS'nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 30 Haziran Cumartesi, ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) 1 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek.

YÖK BAŞKANI SARAÇ'TAN AÇIKLAMA

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada YKS ile ilgili "24 Haziran 2018’de gerçekleştirileceği açıklanan erken seçim tarihinin Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) yapılacağı tarihle aynı güne denk gelmesi üzerine, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) olarak YKS’nin 30 Haziran 2018 – 01 Temmuz 2018 tarihlerinde yapılmasına karar verilmiştir." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.