2045'ten önce deprem olmaz!

2045'ten önce deprem olmaz!
Marmara'da meydana gelen 3.5 şiddetindeki depremin ardından konuşan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Bu İstanbul depreminin yakınlaştığına dair bir işaret de değildir.

Yani panik yapılacak bir neden yok. Ben İstanbul'da 2045'ten önce büyük bir deprem beklemiyorum” dedi

Dün Marmara'da 3.5 şiddetinde deprem meydana geldi. İstanbul'da da hissedilen depremin merkez üssü Yalova açıkları olarak açıklandı. Saat 09.21'de Marmara Denizi'nde meydana gelen depremin ardından akıllara "İstanbul depremini tetikler mi? İstanbul depremine etkisi ne olur? Büyük deprem yaklaşıyor mu?" soruları geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, hem rahatlattı hem de uyardı. Mynet'e konuşan Ercan, “Bizler 4'ten daha küçük olan sarsıntılara deprem değil, depremcik diyoruz. Bu depremciklerin bilimsel veri dışında herhangi bir tehlikesi söz konusu değil. Beklenen büyük İstanbul depreminin ayak sesleri de değil. Dolayısıyla Kuzey Marmara'da deprem olmadan önce bunun gibi hatta bundan çok daha büyük 5, 5.5 ve 6 büyüklüğündeki depremleri bizler göreceğiz” dedi.

Dönüşüm yapılmalı

“3,5 büyüklüğündeki depremler, dolayısıyla yüzlerce oluyor. Bunların İstanbul depremiyle doğrudan bir ilgisi yoktur” diyen Ercan, “Bu İstanbul depreminin yakınlaştığına dair bir işaret de değildir. Yani panik yapılacak bir neden yok. Bu depremden bağımsız olarak ise İstanbul depremi her geçen gün yaklaşıyor. Ancak denildiği gibi 'kapının ağzında' gibi bir durum söz konusu değil. 24 yıldır her an deprem olacakmış gibi açıklamalar yapılıyor ama işte bugünlere kadar geldik. Bu tezlerin doğru olmadığı zaman içerisinde anlaşıldı. Ben 1999 yılından bu yana söylediğim gibi İstanbul'da 2045'ten önce büyük bir deprem beklemiyorum. Bana göre İstanbul'da bir kentsel dönüşüm yapılmalı mı peki? Tabiki yapılmalı. Bundan kaçamazsınız. Kötü yapıların hepsinin sağlamlaştırılması gerekiyor. Bu çalışmalar da sanki yarın deprem olacakmış gibi yapılmalı” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.