CHP BU HAFTA 300 ADAY AÇIKLAYACAK

CHP BU HAFTA 300 ADAY AÇIKLAYACAK
Yerel seçim hazırlıklarını sürdüren CHP’de gözler 6 Aralık tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında önce Merkez Yönetim Kurulu (MYK), sonrasında toplanacak Parti Meclisi (PM) toplantısında olacak. Kritik iki toplantıda Mart ayında
CHP’de en az 300 belediye başkan adayı daha 6 Aralık tarihinde yapılacak Parti Meclisi toplantısında belli olacak. Kritik toplantıdan önce kulisler hareketlendi. Peki, hangi iller ve adaylar listede yer alıyor?

CHP Kulislerinden edindiği bilgiye göre; 6 Aralık tarihinde adaylıkları ilan edilecek isimler şöyle sıralanıyor;YILMAZ HOCA İLE YOLA DEVAM
En büyük ilçe belediye başkan adaylarının belli olduğu Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda Yılmaz Büyükerşen ile yola devam kararı verilecek.

TOPUKLU EFE İLE DE DEVAM
‘Topuklu Efe’ olarak bilinen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile de yola devam kararı verilecek.

SAVAŞ YENİDEN ADAY
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş’ın da 6 Aralık’ta yapılacak PM’de ilan edilmesi bekleniyor.

GÜRKAN YENİDEN ADAY
CHP Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın yeniden adaylığı da kesinleşti. Gürkan, 6 Aralık’ta ilan edilecek isimler arasında yer alıyor.

ANKARA’DA YAVAŞ KESİN GİBİ!
Ankara’da Mansur Yavaş’ın CHP’den adaylığının da büyük kesinleştiği ancak 6 Aralık tarihindeki Parti Meclisi’ne sunulup sunulmayacağının İYİ Parti ile yapılan görüşmelere bağlı olduğu belirtiliyor.

BURSA BÜYÜKŞEHİR ADAYI DA NETLEŞTİ
CHP’de Bursa Büyükşehir adayı da netleşti. Son dakikada bir aksilik yaşanmazsa 6 Aralık’taki toplantıda, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, büyükşehir belediye başkanı olarak ilan edilecek.

İSTANBUL LİSTEDE YOK 
MYK ve PM’nin 6 Aralık tarihindeki gündemine mega kent İstanbul alınmayacak. Ancak İstanbul’da Büyükşehir adaylığı için Ekrem İmamoğlu’nun isminin her geçen gün ağırlık kazanmaya başlandığı ifade ediliyor.

BOLU’DA ÖZCAN ADAYLIĞA YAKIN
CHP’de Bolu’da ise il belediye başkanlığına Milletvekili Tanju Özcan’ın aday gösterilmesi bekleniyor. Özcan, 6 Aralık’da aday gösterilirse Ahmet Akın’dan sonra milletvekili olup da belediye başkanlığına aday gösterilen ikinci isim olacak.

KADERLERİNİ SANDIK BELİRLEYECEK
MYK tarafından eğilim yoklaması kararı alınan Çanakkale, Bilecik ve Sinop’ta belediye başkan adaylarının kaderini sandık belirleyecek. Sandıktan bugün çıkacak isimler 6 Aralık tarihindeki PM’nin gündemine getirilecek.

MERSİN VE ANTALYA’DA İTTİFAK BELİRSİZLİĞİ
İYİ Parti ile sürdürülen ittifak görüşmelerinde, sandıkta yapılacak işbirliği çerçevesinde gündeme gelen Mersin ve Antalya’nın durumu ise önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor. Antalya’da CHP’de büyükşehir için Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ismi öne çıkmış durumda. Mersin’de ise anket sonuçlarına bakılacak.

İZMİR’DEKİ BELİRSİZLİK SÜRÜYOR
CHP’de partinin kalesi olarak görülen İzmir konusunda da acele edilmiyor. 6 Aralık tarihinde yapılacak toplantıda İzmir’deki ilçelerin gündeme gelip gelmeyeceği yine önümüzdeki birkaç gün içerisinde yapılacak kulisler belirleyecek. Parti yönetiminin, aday furyasının yaşandığı İzmir’in adaylarının ilan edilmesinin son PM’ye bırakmayı planladığı öğrenildi.

ADANA ADAYI DA BELLİ AMA
CHP’de Adana Büyükşehir adaylığı içinse Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın isminin büyük oranda netleştiği belirtiliyor. Karalar’ın ilan edilip edilmeyeceği ise yine bu hafta içinde İYİ Parti ile yapılacak pazarlıklar sonucu netleşecek.

KAFTANCIOĞLU’NUN HAMLESİ BEKLENİYOR
CHP’de İstanbul’un adaylarının ne zaman belirleneceği ise İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Kılıçdaroğlu’na vereceği rapor çerçevesinde netleşecek. CHP İstanbul’da önce partinin en az oy aldığı ilçelerin belediye başkan adayları ilan edilecek. İkinci aşamada CHP İstanbul’da partinin belediye başkanlığını kazama potansiyelinin olduğu ilçelerin belediye başkan adayları ilan edilecek. Üçüncü aşamada ise partinin mevcut belediye başkanlarının bulunduğu ilçelerin adayları, büyükşehir belediye başkan adayı ile birlikte belirlenecek.

TAMAMINA YAKINI AÇIKLANACAK
6 Aralık’ta yapılacak toplantıda İç ve Orta Anadolu’daki illerin CHP’li belediye başkan adaylarının yine tamamına yakınının ilan edilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.