Ekrem İmamoğlu horonlar başladı, halayla bitirdi

Ekrem İmamoğlu horonlar başladı, halayla bitirdi
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim turu için bu kez Beylikdüzü TÜYAP’ta kurulan 23. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nı tercih etti.

Beylikdüzü TÜYAP’taki EMITT Turizm Fuarı’na katılan CHP’nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu, renkli bir gün geçirdi. Güne, Diyarbakır halayıyla başlayan İmamoğlu, fuar turunu Rize horonu bitirdi. Hemen her bölgeden şehrin stantlarına uğrayan İmamoğlu’na Sivas Kangal köpeğinden Antalya işi döşeme altı halıya, Kastamonu Taşköprü sarımsağından Uşak tarhanasına kadar birçok yöresel ürün hediye edildi.
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim turu için bu kez Beylikdüzü TÜYAP’ta kurulan 23. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nı tercih etti. Eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte fuar alanına gelen İmamoğlu, katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Programında 4 il standı ziyareti olan İmamoğlu, diğer stantlardan gelen davetleri de geri çevirmedi. İlk olarak Diyarbakır standına uğrayan İmamoğlu, halaylarla karşılandı.
”Diyarbakır Yoluna” adlı türkü eşliğinde halay çeken İmamoğlu’na, sırtında adı yazan 21 numaralı Amedspor forması hediye edildi. Amedspor’un kendi evinde Sarıyerspor ile maçı olduğu bilgisini alan İmamoğlu, ”Şükrü Başkan alınmasın, bu maçlık Amadspor’u tutuyorum” şeklinde espri yaptı. Bu sırada yardımcıları İmamoğlu’na telefon uzatarak, ”Efendim Şükrü Genç sizinle görüşmek istiyor” dedi. Telefonu alan İmamoğlu, Sarıyer Belediye Başkanı ve adayı Şükrü Genç ile esprili bir konuşma gerçekleştirdi. İmamoğlu, Genç’in telefonu verdiği Amedspor Başkanı Ali Karakaş’a da ”Ben tarafımı belli ettim. Şükrü Ağabey’e selam söylersin” diyerek takıma desteğini belirtti.
”Sivas” kitabına Sivaslılar’dan teşekkür
Diyarbakır standında eşi ile birlikte kentin ünlü dolma kadayıfını saran İmamoğlu, şehrin plakasından esinlenilerek üretilen 21 metrelik örgü peynirinin elden ele uzatılmasına katkıda bulundu. Buradan Hakkari standına geçen İmamoğlu’na siyabo otu turşusu ve bal ikram edildi. Hakkari’de 3 kilometreye yakın kayak pisti olduğu bilgisini alan İmamoğlu, kentler arası turizm projeleri geliştireceklerini açıkladı. Bir sonraki durak Sivas standı da renkli görüntülere sahne oldu. İlk olarak Sivas’ın Kangal İlçesi’ndeki kaplıcadan getirilen ”doktor balıklar”ın olduğu akvaryuma ellerini soktu. İmamoğlu, balıkların ellerine üşüşmesini ilgiyle izledi. Sivas standında yetkililerle konuşan İmamoğlu’na, Cumhuriyet’in kuruluş döneminin anlatıldığı, ”Sivas-Milli Mücadelenin 108 Günü” kitabına katkıları için teşekkür edildi.
”Dost”a sahip oldular…
İmamoğlu çiftine Sivas standında bir Kangal köpeği de hediye edildi. Çift, gazetecilerin, ”Köpeğe ne isim vereceksiniz” sorusuna, çevredekilerin de katkısıyla ”Dost” adını uygun buldu. İmamoğlu, köpeğin Beylikdüzü Belediyesi’nin Gürpınar’daki ”Hobi Bahçesi”nde misafir edileceğini belirtti. İmamoğlu’na Kilis standında, ”Cennet Çamuru” isimli, üzeri kaymak altı sıkma kadayıf olan tatlı, Uşak standında tarhana ikram edildi. Rizeliler, İmamoğlu’nu, ”Tulum sesine gel” diyerek stantlarına davet etti. Daveti kırmayan İmamoğlu, burada vatandaşlarla birlikte horon tepti. Horon tepenlerin, söyledikleri türkünün sözlerini, ”Ekrem başkan olmazsa biz buraya gelmezduk” şeklinde söylemesi gülüşmelere yol açtı.
”Çoluğu çocuğu bırakıp sana geldim”
Stantlar turu sırasında ünlü deprem profesörü Ahmet Ercan ile karşılaşan İmamoğlu, ayak üstü sohbet etti. Prof. Dr. Ahmet Ercan, İmamoğlu’na başarılar diledi. Antalya Konyaaltı standına giden İmamoğlu’na, döşeme altı halı hediye edildi. İmamoğlu’nun Kastamonu standı ziyaretinde de renkli anlar yaşandı. Siyez bulgurundan yapılma pilava kaşık sallayan İmamoğlu, kendisine hediye edilen Taşköprü sarımsağı ve çekme helvayı vatandaşlara dağıttı. Bu sırada İmamoğlu’na yaklaşan bir kadının, ”İnternette okudum burada olduğunu. Çoluğu çocuğu bırakıp sana geldim” geldim” demesi gülüşmelere neden oldu. Genç bir kız da İmamoğlu’na, röportajının olduğu bir dergiyi hediye etti. İmamoğlu, Şanlıurfa Göbeklitepe standında ”insanlık tarihinin başladığı nokta”yı sembolize eden anıt önünde vatandaşlarla fotoğraf çektirip, fuar turunu bitirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.