Habur Sınır Kapısı'ndan geçişler tek taraflı kapatıldı

Habur Sınır Kapısı'ndan geçişler tek taraflı kapatıldı
Habur Sınır Kapısı'ndan geçişler tek taraflı olarak kapatıldı. Kuzey Irak tarafından Türkiye'ye geçiş yapılamıyor.
Habur Sınır Kapısı'ndan geçişler tek taraflı kapatıldı.  Habertürk TV'nin haberine göre; Kuzey  Irak tarafından  Türkiye'ye geçiş yok,  Irak'a TIR'lar geçiyor.

TÜRKİYE, REFERANDUMUN ARDINDAN MGK KARARLARINI DEVREYE SOKACAK

Irak  Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) yapılan tüm uyarılara rağmen dün Barzani'nin açıkladığı gibi bugün bağımsızlık referandumuna giderse,  Türkiye geçen cuma günü Milli Güvenlik Kurulu'nda aldığı (MGK) tedbir kararlarını anında devreye sokacak.  Ankara önceliği Barzani yönetimine karşı yoğun diplomatik baskı ile ekonomik önlemlere verecek.

BAKANLAR KURULUNUN ALDIĞI KARARLAR NELER?

Hürriyet, MGK sonrası yapılan  Bakanlar Kurulu toplantısının ayrıntılarına ulaştı. İki gün önce gerçekleşen  Bakanlar Kurulu'nda, Kuzey  Irak'ın tüm ihtiyaçlarının yüzde 70'ini  Türkiye'den sağladığına dikkat çekildi. Bu nedenle,  Türkiye'nin dış ticaretine olumsuz yansıması olsa da  Habur Sınır Kapısı'nın kapatılması ve ihracatın durdurulması benimsendi. Aynı şekilde IKYB'den petrol alımı da durdurulacak.

ANKARA'DAN "ÜÇLÜ KISKAÇ" HAMLESİ

Ankara, ekonomik tedbirlerin  İran ve merkezi  Bağdat yönetimi tarafından da devreye sokulması için çaba gösterecek. Erdoğan,  4 Ekim'de  İran'a yapacağı ziyarette  Tahran yönetimine sınır kapılarını kapatıp ticareti durdurmayı önerecek.  Ankara'nın 'üçlü kıskaç'la Barzani'nin halkın taleplerini karşılayamaz duruma düşürülmesini hedeflediği belirtiliyor.

Güvenlik önlemleri kademeli olarak uygulanacak.  Türkiye ile  Irak arasında sınırların değişmezliğini içeren, aksi durumda müdahale hakkı doğuran 1926 ve 1946 anlaşmaları dünyaya detaylarıyla anlatılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.