İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

İstanbul'a kar ne zaman yağacak?
İstanbul'da bugün gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmurun etkili olması bekleniyor. Meteoroloji ve AKOM'dan pek çok il ve bölge için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı
Türkiye haftabaşı itibariyle Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına girdi. İstanbul'da dün başlayan yağışlı havanın gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur şeklinde görülmesi, yarın da devam etmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ise hızla soğuyarak 10 derecelerin altına gerilemesi bekleniyor.

Yarın itibariyle sadece İstanbul'da değil yurdun büyük bir bölümünde kar yağışı etkisini gösterecek.

AKOM'DAN DA AÇIKLAMA


Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamaya göre;  "Gün boyu çisenti şeklinde görülecek yağışların akşam saatlerinden itibaren tekrardan kuvvetlenmesi, çarşamba öğle saatlerine kadar aralıklarla etkili olması bekleniyır. Akşam saatlerinden itibaren görülecek yağışların şehrin kuzey ve yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor" denildi.

İSTANBUL'UN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR


Prof. Dr. Orhan Şen Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Salı gecesi İstanbul'un yüksek kesimleri kar ile tanışır. Alçak bölgeler de karla karışık yağmur olur" dedi.

Kar sonrası ulaşım problemlerine de dikkat çeken Orhan Şen, "Yağan kar her zaman problem olmuştur. Bu nedenle İstanbul'un yüksek kesimlerinde ulaşımda problem yaşanmaması için gece trafiğe çıkılmaması gerekir." uyarısında bulundu.

Cuma gününden itibaren sıcaklıkların yeniden artacağını söyleyen Şen, "Uzun yıllardan sonra ilk defa İstanbul'a Aralık ayının ilk haftasında kar yağacak. Bu sene kar yağışının fazla olacağını öngörmüştük, gerçekleşeceğe benziyor" dedi.

İşte İstanbul'da beklenen 5 günlük hava tahmini: 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.