Linç edildik!

Linç edildik!
Özel halk otobüsü şoförlerinin özellikle ücretsiz kartı olan yolculara kötü davrandığı gerekçesiyle kaldırılması gerektiğini söyleyen Hasan Akgün'e yanıt veren Ramazan Gürler, “Biz bu konuda linç edildik. İnsan konuştuğu şeylere dikkat etmeli; hele k
 Büyükçekmece'deki mavi otobüs şoförlerinin ücretsiz yararlanan yaşlı, gazilere hakaret ettiğini, kimi zaman da fiziki saldırıda bulunarak araçtan attığını iddia ederek, bu otobüslerin kaldırılmasını isteyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'e cevap Mavi Marmara Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Gürler'den geldi. Söz konusu şikayetlerle ilgili Akgün'ün bir kez bile kendileriyle irtibata geçmediğini söyleyen Gürler, “Meclis kürsüsünden bunu ifade etmeden önce bize de bildirseydi mutlaka gereği yapılırdı” ifadesini kullandı.

Sözlerine dikkat etmeli
Akgün'ün açıklamalarına çok üzüldüğünü söyleyen Gürler, “Bir belediye başkanının bu tür açıklamalar yapmadan önce bizi çağırıp mağdur olan kişiyle yüzleştirmesini beklerdim. Biz yıllardan beri ücretsiz 30 kalem ücretsiz taşımacılık yapıyoruz. Son olarak 65 yaş üstünün de ücretsiz olması bizi gerçekten mağdur etti. Bununla ilgili belediye ve hükümet düzeyinde girişimlerimiz var. Ama bu Hasan Başkan tarafından farklı yönlere çekildi. Yerel yöneticiler olarak biz ondan beklentimiz otobüsçülerin mağduriyetinin gündeme getirmesiyken; ne sağlık raporuyla ne de karakolda bir tutanakla tespit edilmeyen sadece kulaktan dolma sözlerle bu olayları dillendirmesi bizi üzdü. Ki bizlerin de bilgisine başvurulmadı. Biz bu konuda linç edildik. İnsan konuştuğu şeylere dikkat etmeli; hele ki bir belediye başkanıysa... Çok iyi ölçüp, tartıp, biçmesi gerekiyor” diye konuştu.

Bizimle irtibata geçseydi
Gürler, “Tabi ki bizim de tasvip etmediğimiz, istemediğimiz olaylar oluyor. Ama münferit olaylar bunlar. Bunlar da bize iletildiği zaman gereğini yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Hasan Başkan'dan da önce bizimle irtibata geçmesini, mağdur olan varsa o insanları bizimle bir araya getirmesini; bunu yaptıktan sonra biz gereğini yerine getirmezsek bizi kamuoyuna taşımasını beklerdik” açıklamasını yaptı.

Şoförler eğitimden geçiyor
Otobüs şoförlerine eskiden beri eğitimler verdiklerini söyleyen Gürler, son yıllarda bu konuda daha da yoğun çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Şoförlere yönelik İETT ile birlikte her hafta 50'şerli gruplar halinde eğitimler düzenliyoruz. Üniversitelerden hocalar eğitmen olarak gelih ders veriyoruz. Ki biz bunu 10 kişiye düşürüp daha kapsamlı hale getirmeyi planlıyoruz” dedi.

İETT ile proje görüşülüyor
İBB ile birlikte özel halk otobüslerinin tamamen İETT bünyesine alınmasıyla ilgili bir proje üzerinde çalıştıklarını dile getiren Gürler, “Tamamen yolcu memnuniyetine yönelik bir sistem. Kilometre bazlı, performansa ve yolcu memnuniyetine dayalı taşımacılık yapmak istiyoruz. Giderleri İETT karşılayacak, belirli de bir kar konarak biz ulaşım hizmeti vereceğiz. İETT otobüsleri gibi... Zaten ondan sonra kaç yolcu taşınmış, kaça taşınmış, hangisi ücretsiz olmuş önemli olmayacağı için sorunlar da en aza inecektir. İETT otobüsünün şoförü bugün kaç yolcu taşıdım derdi yok. Yani ücret konusunda yolcuyla muhatap olmayacağız. Yolcu memnuniyetine dayalı sistem olacak. Otobüste kamera sistemi olacak, kara kutu olacak, sahada daha fazla denetim olacak. Böylelikle Hasan Başkan'ın tüm serzenişleri de sona erecek” diyerek sözlerini bitirdi.

Hasan Akgün ‘otobüsleri kaldırın’ demişti
İBB Meclisi'nin Kasım ayı toplantısında otobüslerle ilgili bir konuşma yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Ya kaldırın ya da gerekeni yapın” demişti. Akgün, “Gün geçmiyor ki mavi otobüslerde bazen tekme tokat, bazen küfredilerek aşağı atılan yaşlı ve gazi şikayeti almayalım. İlçemizdeki gaziler derneği ile de irtibat halinde olduğumuz için bu şikayetleri sıkça duyuyoruz. Benim İBB'den istediğim mavi otobüsleri ya kaldırın ya da gazilerin, yaşlıların hakarete uğramaması için gereken yapılsın. Belediye başkanı olarak değil vatandaş olarak son derece rahatsızım” açıklaması yapmıştı. Akgün bu konuyla ilgili Büyükçekmece Belediyesi Meclisi'nde de aynı fikirlerini dile getirmişti. EMEK KARAKAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.