Başakşehirliler tedirgin

Başakşehirliler tedirgin
Başakşehir Kayaşehir'de önceki akşam bir sitenin istinat duvarının çökmesi sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi ise yaralandı. Çökmenin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Başakşehir Belediye ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Bölgedeki diğer siteler
Kayabaşı Mahallesi'nde bulunan site ve çevresindeki güvenlik önlemleri devam ediyor. Öğle saatlerinde olay yerine gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gelen bazı yetkililer, bölgede incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından çöken duvarın bir bölümünün mü yoksa tamamının mı yıkılacağı netleşecek. Sitenin hemen yanı başında bulunan Şehit Ömer Halisdemir Cami geçici süreyle boşaltıldı. Caminin kapısına, "Çevremizde istinat duvarı çökmesinden dolayı ikinci bir emre kadar Başakşehir Kaymakamlığı ve ilçe müftülüğünün emri ile camimiz bugün öğle namazından sonra ibadete kapatılmıştır" ifadesi yazıldı. Bir cami çalışanı, "Camiyi boşaltmamızın nedeni, duvar çöktüğü için cemaatin zarar görmemesi için geçişi süreyle kapatıldı. İçeride bir çatlak falan yoktu" dedi.

Endişe içindeyiz

Öte yandan Kayabaşı Mahallesi'nde bulunan diğer sitelerin de istinat duvarlarında derin çatlaklar yer alıyor. Semt sakinleri diken üstünde yaşadıklarını belirterek yetkililerden bir önlem alınmasını talep etti. O vatandaşlardan biri olan Leyla Aydoğan, "Endişeliyiz. Buradan çocuklarımız geçiyor sürekli okuldan eve, evden okula gidiyorlar. Orası gerçekten çok tehlikeli bir bölge.  Biz buradaki durumları yetkilere ilettik ama kimse ilgilenmedi. Hiçbir kurum gerçekten işini gerçekten yerine getirmiyor" dedi. Bir başka semt sakini Funda Titiz de daha fazla can kayıplarının olmaması için yetkililerin biran önce önlem almasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.