Ekrem İmamoğlu'ndan YSK'ya çağrı: Boynunuzun borcudur

Ekrem İmamoğlu'ndan YSK'ya çağrı: Boynunuzun borcudur
İBB'nin seçilmiş Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran seçim kampanyasına, tıpkı 31 Mart seçimlerinde olduğu gibi pazarlarda başladı.
İBB'nin seçilmiş Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran seçim kampanyasına, tıpkı 31 Mart seçimlerinde olduğu gibi pazarlarda başladı. Bahçelievler Şirinevler'deki Salı pazarında vatandaşlarla buluşan İmamoğlu'na ilgi yoğun oldu.

İmamoğlu, gazetecilerin soruların da yoğun ilgi altında yanıtladı. ''Ben diyorum ki, 'Milleti aldattınız' bugüne kadar'' diyen İmamoğlu, ''24 Haziran'dan itibaren milletimize çare bulmaya, çözüm üretmeye, fakirliğini, yoksulluğunu paylaşmaya hazırız. Verdiğimiz taahhütlerden ilk bölümünü, Şu anda görev alanımızdan uzakta olsak da dün itibariyle hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz'' şeklinde konuştu.

YSK'nın 123 sandıktaki şaibe iddialarını dayanak yaparak 31 Mart seçimlerini iptal etmesini eleştiren İmamoğlu, ''O 123 sandıkta, hani şaibe üretilen 123 sandıkta, şunu milletimize açıklamakla yükümlüsünüz, boynunuzun borcudur. O sandıklarda alınan oyu, derhal açıklamalısınız. Bu kadar şaibe konuştuğunuz o 123 sandıkta, insanları fişlediğiniz o 123 sandıkta, rakibimiz ve ben, yüzde kaç oy aldık. Sabırla, inatla bekleyeceğiz cevabı. Bize bu cevabı verin'' diye konuştu. 

Seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bahçelievler Şirinevler'deki Salı pazarında seçim çalışması yaptı. Pazar girişinde İmamoğlu'nu gören vatandaşlar, hemen cep telefonlarına sarıldı.


 Yoğun ilgi altında pazara giren İmamoğlu, alkışlar, ''Ekrem Başkan'' ve ''Her şey çok güzel olacak'' sloganları eşliğinde ilerlemeye çalıştı. Vatandaşlar, İmamoğlu'na birbirinden ilginç seslenişlerde bulundu.

Bu seslenişlerden bazıları ve İmamoğlu'nun verdiği yanıtlar şöyle oldu: 


- Haa İmamoğlu'ymuş kız.
- Anaaa, dur şu İmamoğlu'nu bir göreyim. 
- 10 gündür Youtube'da sizi izliyorum, şimdi buraya geldiniz. Sizi çok seviyorum. 
- Bayramdan sonra memlekete gidecektim, oy için gitmeyeceğim. (İmamoğlu: Sakın gitmeyin.) 
- Sizi burada görmek ne kadar güzel bir şey. 
- Torunum sizi görmek istiyor. (İmamoğlu: Gel bakalım örümcek adam.)
- Ne yapıyorsun kız Yeter? Salı pazarına gel, gel İmamoğlu burada. 
- Göründüğünden daha iyi böyle. Çok tatlı ya. 
- Kazandı. Çaldılar. Tekrar kazanacak inşallah. Adamın hakkını yediler. 
- Teyzemin oğlu, seni çok seviyorum. 
- Başkanım, anneme götüreceğim resminizi. 
- İmamoğlu'nu görmekte zorlanan küçük bir çocuk: Keşke boyum uzun olsaydı. 
- Bayılmasa iyi valla. 
- Umut burada. 
- Balkonundan İmamoğlu'na mikrofonla seslenen bir vatandaş: Ekrem Başkan, kentimize hoş geldin


Pazarcı Selami Seyit Evren de tezgahına çağırdığı İmamoğlu'na, ''Türkiye'nin lideri Sayın İmamoğlu, hoş geldiniz. Komple seninleyiz. İnadına İmamoğlu diyoruz. Bu ülkede herkes kardeş. Ben Siirtliyim, siz Trabzonlusunuz. Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz'' dedi. İmamoğlu'nun Evren'e yanıtı, ''Hiç merak etmeyin, biz kardeşiz'' oldu. İmamoğlu, basın mensuplarının sorularını da pazar çıkışında alkışlar ve sloganlar altında gerçekleştirdi.

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle oldu: 


''HANİ SORUŞTURMA''

- Bugün Şirinevler'deyiz, pazarımızı ziyaret ettik. Pazarımızda insanlarımızla buluşmak, onlarla kucaklaşmak, dertlerini hissetmek tam da gerçek hayat. Bir yandan pahalılık, bir yandan işsizlik, insanların dertleri oldukça yoğun. Ekonomi, insanların ne yazık ki canlarını sıkmaya devam ediyor. Bu, bizleri üzüyor. Böyle bir ortamda, kol kola bir ekonomi seferberliği ilan etmek varken, toplumun sıkıntılarını çözmek varken, dertlerine çare olmak, çözüm olmak varken ne yazık ki ülkemiz, şehrimiz seçim gündemiyle boğuşmakta. Bu, bizi üzüyor. Yani 8 gün oldu, bir karar verildi. Tamamen hukuksuz olduğuna inandığımız bu kararın içeriği şu: 123 sandıkta görev yapan sandık kurulu üyelerinin memur olmadığına dair bir şaibe üretildi ve bu şaibe üzerinden ilçe seçim müdürleri, kurul üyeleri, sandık kurulundaki o bahsi geçen üyelerle ilgili soruşturmadan bahsedildi. 8 gün oldu kardeşim. Hani soruşturma. Hani o yüzlerce kişi. Ne karar verildi? Hangi ifadeler alındı, ifadeler alındı mı alınmadı mı? İnanın öyle bir trajik durum ki, şu sorunları yaşarken, bize bunu yaşatanları, gerçekten ilk gün söylediğim gibi Allah'a havale ediyorum. Bu çok üzücü. Bunları konuşmak lazım. 


''GERÇEK HAYAT BURADA''

- Bir karar aldıysanız, bekliyoruz sabırla. Tam 8 gün geçti, gerekçeli karar yok. Gerekçeli karar olmadığı gibi, ortada bir soruşturma da yok. Soruşturmayla ilgili herhangi bir açıklama da yok. Gerekçeli karara yönelik konuşmalar var ama bu konuşmaların karşılığında gerekçeli karar için talimat gibi yapılan konuşmalar nereye varacak? Milletçe endişeyle ve o hukuksuzluğun devamı adına kuşkuyla, kaygıyla takip ediyoruz. Gerçekten üzücü, can sıkıcı ama YSK üyeleri dahil olmak üzere, siyasi yorumlarla bizleri, toplumu, milleti hala 'Efendim şu terör örgütü üyesi, şöyle böyle' demektense, arkamda duran Pazar bile Türkiye'nin özeti. Yani çantası dolmayan hanımefendiler, anneler, aileler ve alışveriş yapamayan insanlar, şu mübarek Ramazan ayında oruç sofrasına bir şey götüremeyen insanlar… Gerçek hayat burada. 


''ALDATMA VE ALDATILMA SÜRECİ BİTMİŞTİR''

- Ben diyorum ki, 'Milleti aldattınız' bugüne kadar ama artık söylüyorum, aldatma ve aldatılma dönemi bitmiştir. Tavsiyem, karar vericilerin de bizlere katılması. Aldatma ve aldatılma sürecinin bittiği Türkiye'de, sakın bu tür manevralara girmesinler. Milletimiz zekidir ve akıllıdır. Milletimiz, sorunlarla yüzleştiği gibi, sorunlara çözüm bulacak insanların da bulunduğunun farkındadır. İnşallah verilen bu ara dönemi hızlıca geçeceğiz ve 24 Haziran'dan itibaren milletimize çare bulmaya, çözüm üretmeye, fakirliğini, yoksulluğunu paylaşmaya hazırız. Verdiğimiz taahhütlerden ilk bölümünü, Şu anda görev alanımızdan uzakta olsak da dün itibariyle hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Dediğim gibi, aldatma ve aldatılma dönemi bitmiştir. Bu kadar net. Nokta. Bu arada şunu da ifade edelim. Az önce söz ettiğim o 123 sandıkta, hani şaibe üretilen 123 sandıkta, şunu milletimize açıklamakla yükümlüsünüz, boynunuzun borcudur. O sandıklarda alınan oyu, derhal açıklamalısınız. Bu kadar şaibe konuştuğunuz o 123 sandıkta, insanları fişlediğiniz o 123 sandıkta, rakibimiz ve ben, yüzde kaç oy aldık. Sabırla, inatla bekleyeceğiz cevabı. Bize bu cevabı verin. 


 
''NASREDDİN HOCA OLSA KAHKAHLARLA GÜLERDİ''

Bir gazetecinin "Rakibiniz oylar çalındı iddiasını sürdürüyor" sözleri üzerine İmamoğlu, Yıldırım'a cevap verecek dili bulamadığını vurguladı. İmamoğlu, soruyu, "Devletin her kademesinde bulunmuş bir insan için sözleri büyük bir talihsizlik. Akıl dışı bir siyasi manevra olarak görüyorum. Seviyesi çok düşük bir dil kullanılıyor üzülüyorum. Şu arkamda duran, caddede koridorlarda yürürken insanların sıcaklığını görüyorum ki şu geçtiğimiz 5 ay içerisinde Allah esirgesin öyle bir huyumuz asla olmadı ama çalmak kelimesini kullanacaklarsa gönülleri çaldığım doğrudur" şeklinde yanıtladı. Seçim kampanyası boyunca öğrenci ve suya indirim vaatlerinin dün Meclis'ten geçtiğini ve rakibi Yıldırım'ın sosyal medya üzerinden "O vaatler gerçekleşiyor" müjdesi vermesine de değinen İmamoğlu, "Bugün yaşanan trajikomik olaylara yüzlerce yıl önce Nasreddin Hoca olsa, bize kahkahalarla gülerdi. Bu kadar net taahhüdü veren, kurumlarla yazışarak süreci hazırlayan, propagandasında bu olan tek kişi benim. 'Bu kaynağı nereden bulacaksın, bunlar hesapsız kitapsız işler' diyen de kendileri. Belediyecilik konusunda bilgi eksikliği var galiba. Biz taahhüdümüzü yerine getirdik. Ben onun yerinde olsam halk adına teşekkür ederdim" diye konuştu. 


''KOPYA ÇEKMEK İYİ BİR ŞEY DEĞİL!''

"Her şey çok güzel olacak" sloganının bir polis memurunun valilik tarafından yasaklandığını söylemesi de basın mensupları tarafından İmamoğlu'na soruldu.

İmamoğlu, sloganın her kelimesinin güzel olduğunu ifade ederek, "Biraz kopyaladıklarını da görüyorum. Kopya çekmek iyi bir şey değil. Birçok konuda kopya çekiyorlar ama bu güzel cümleyi çeksinler, razıyım. Ama fişleme, afiş astırmayız gibi geçsinler onları. İşlerine baksınlar. Türkiye'nin sorunlarıyla ilgilensinler" yanıtını verdi. 23 Haziran'da yenilecek seçimlerde hedeflediği oy oranı da İmamoğlu'na soruldu. İmamoğlu, 31 Mart'ta diğer partilerden ve bağımsız adayların çekilmesi durumunda oy oranının yüzde 50 üzerine çıkacağını söyleyerek, "Vatandaşımızın teveccühü. Yapılan haksızlar ve hukuksuzluk üzerine iyi bir oy oranı olacağını düşünüyorum" şeklinde yanıt verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.